Bankacılık işlemlerinde yeni düzenleme resmen açıklandı! Banka işlemleri bundan sonra bu şekilde yapılacak!
Hazine ve Maliye Bakanlığının Mali Suçları Araştırma Kurulu Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre bankacılık işlemlerinde yeni düzenlemeye gidildi. İşte detaylar...
Bankacılık işlemlerinde uzaktan kimlik tespiti işlemlerinde yeni düzenlemeye gidildi. Hazine ve Maliye Bakanlığının Mali Suçları Araştırma Kurulu Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına yönelik Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
BANKACILIK İŞLEMLERİNDE YENİ DÜZENLEME!
Hazine ve Maliye Bakanlığının Mali Suçları Araştırma Kurulu Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi.
Yeni düzenlemeye göre; ödeme ve elektronik para kuruluşları müşterileri ile sürekli iş ilişkisi tesisinde uzaktan kimlik tespitini, Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşlarının Bilgi Sistemleri ile Ödeme Hizmeti Sağlayıcılarının Ödeme Hizmetleri Alanındaki Veri Paylaşım Servislerine yönelik Tebliğ'de belirlenen yöntem ve tedbirler kapsamında uygulanacak.
BANKACILIK SEKTÖRÜNÜN AKTİF BÜYÜKLÜĞÜ YÜZDE 47,1 ARTTI!
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan resmi verilere göre, Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü, Eylül 2023 döneminde 2022 yılının sonuna göre yüzde 47,1 artış göstererek, 21 trilyon 98 milyar TL'ye yükseldi.
Bu rapora göre, Eylüde bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü 21 trilyon 98 milyar 544 milyon Türk Lirası düzeyinde gerçekleşmiş oldu.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan açıklanan verilere göre; söz konusu bankacılık sektörünün aktif toplamı 2022 yılının sonuna göre 6 trilyon 751 milyar 154 milyon Türk Lirası artış gösterirken, bunun oransal karşılığı da yüzde 47,1 olarak kaydedildi.
Öte yandan, Eylül 2023 döneminde söz konusu sektörün dönem net karı 439 milyar 660 milyon Türk Lirası, sermaye yeterliliği standart oranı yüzde 18,52 seviyelerinde gerçekleşti.
Bankaların kaynakları içerisinde en büyük fon kaynağı durumunda olan mevduat, 2022 yılının sonuna göre yüzde 50,2 artış göstererek, 13 trilyon 306 milyar 491 milyon TL'ye yükseldi.
TÜKETİCİ KREDİLERİ TUTARI 1 TRİLYON 457,9 MİLYAR TL OLDU!
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) göre tüketici kredilerinin tutarı 1 trilyon 457,9 milyar TL'ye yükseldiğini açıkladı.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklana verilere göre sektörün kredi hacmi 27 Ekim 2023 tarihi itibarıyla 124 milyar 981 milyon TL arttı.