09 / 05 / 2024

Bankalar 2022'yi rekor kârla mı bitirdi? Hangi banka ne kadar kâr yaptı?

Bankalar 2022'yi rekor kârla mı bitirdi? Hangi banka ne kadar kâr yaptı?

2022 senesi bitmeden bankaların, senenin tümünde kuvvetli destek veren TÜFE’ye endeksli kağıtların etkisiyle tekrar rekor kar artışlarına imza atması bekleniyor.



Borsa İstanbul’da 4. çeyrek bilanço devrine girildi. Bankalarda ilk bilanço haftaya salı Akbank ile giriş yapacak. Aracı kurumların hazırladıkları  bildirgelerine göre bankaların net karını, çeyreklik bazda yüzde 17 bazında yükselmesi ön görülürken, senenlik orana dört kattan çok yüzde 300 seviyesinde kesin kar yükselişi öngörülüyor. Finans harici şirketlerde ise kesin kar rakamının bir evvelki çeyreğe göre yüzde 22 düşüş, geçen senenin aynı dönemine göre de yüzde 105 yükseliş göstermesini bekleniyor.

Bankacılık camiasında haftaya ilk bilanço karşılanacak. Analist bildirgelerine oranla sektörde geçen senenin son çeyreğinde de kuvvetli bir karlılık görülecek. Bildirgelerde son çeyrekte TL kredi büyümesinin hızlanması, TL mevduat büyümesinin kredi yükselişinin üztünde gerçekleşmesi, enflasyonda düşüş rotasına girilmesine rağmen yüksek TÜFE endeksli kağıt akarları ile komisyon akarlarındaki gelişmeler karlılığı destekliyor.

Bankalar 2022 yi rekor kârla mı bitirdi? Hangi banka ne kadar kâr yaptı?

İş Bankası’ndan güçlü iştirak geliri

Ak Yatırım, bankaların son kuvvetli kârlarla çıkarken, banka harici tarafta kâr ivmesinin zayıfladığına dikkat çekerken araştırma muhtevasındaki bankaların toplam kârının son çeyrekte evvelki çeyreğe nazaran yüzde 18 yükseliş göstermesini ön görüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön