29 / 04 / 2024

Bankalar kolları sıvadı: Promosyon yarışında taahhüt süresi kısalacak iddiası!

Bankalar kolları sıvadı: Promosyon yarışında taahhüt süresi kısalacak iddiası!

En düşük emekli maaşının 22 bin lirayı bulmasıyla birlikte harekete geçen bankalar kurumlarla tekrar biraraya gelecek. Promosyon artışlarında taahhüt süresinin uzatılacağı ile ilgili değişikliğe gidilmesi bekleniyor.



Asgari ücret ve emekli ile memura yapılan zamlardan sonra bankalarda promosyon yarışı başladı. Bazı bankalar promosyon ücretlerini 15 bin TL'ye kadar yükseltirken, taahhüt süresini kısaltmaya gidebileceği de konuşulan konular arasında yer alıyor. 

BANKALAR KOLLARI SIVADI!

Asgari ücret ve memur maaşlarının yükselmeye başlaması ile bankalar kolları sıvadı. Promosyonlar 15 bin TL'ye kadar dayanırken, birçok banka 7 bin 500-10 bin TL arasında maaş alanlara ortalama 9 bin TL promosyon veriyor.

En düşük memur maşının 22 bin TL olması sonrası harekete geçen bankalar, kurumlarla yeniden masaya oturacak. Maaşlar gibi promosyonlar da yükselmesi planlanıyor. Bazı bankalar promosyon ücretini 15 bin TL'ye çekti. Maaşını taşıyan çalışan öğretmenlerin yanı sıra emekliler, 3 yıl kalma sözü vererek bu promosyondan yararlanabilecek.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim görevlisi Tarkan Zengin, "Daha fazla promosyon veren bankalara geçme imkânının olduğunu belirtti. Yapılan bu işleme cayma işlem, denildiğini bahseden Zengin, '' Burada 3 yıllık anlaşma yapılıyor. Bir başka bankaya geçmek isteyen emeklilerimiz yasak hakları geçebiliyorlar. 3 yıllık anlaşmayı 1 yıl önce yapmışsa 24 aylık promosyon bedelini ödediği takdirde bir başka bankaya geçebiliyor" ifadelerini kullandı.

Bankalar kolları sıvadı: Promosyon yarışında taahhüt süresi kısalacak iddiası!

TAAHHÜT SÜRESİ KISALIYOR MU?

ATV'de yer alan habere göre bazı bankaların taahhüt süresini kısaltmaya gidebileceği de konuşulan konular arasında yer alıyor. Bundan sonra 3 yıl yerine 1,5 yıl üzerinden de anlaşmalar yapılabilecek. Bankaların yeni promosyon oranlarını ve şartlarını önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor.

Emeklilere müjde! QNB Finansbank emekliye 9.200 TL’ye varan promosyon verecek!

SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B ve 4C’lilere 10 bin TL ek ödeme müjdesi! İşte hesaplara yatacak paralar!

Geri Dön