04 / 05 / 2024

Bankalar konut kredisi faizinde geri adım atmadı!

Bankalar konut kredisi faizinde geri adım atmadı!

Gayrimenkul sektörünü doğrudan etkileyen konut kredi faizleri 9 yılın en yüksek seviyelerinde. Bankaların uyguladığı konut kredisi faizlerinin ağırlıklı ortalaması yüzde 14,87 olarak kaydedildi. 



Konut sektörünün büyük bir umutla beklediği konut kredisi faiz oranlarında indirim malesef gelmedi. Diğer kredi kalemlerinde 16 Mart haftası itibariyle sınırlı da olsa bir gerileme yaşanırken, konut kredisi faizleri yükseliş devam etti. 

Merkez Bankası’nın verilerine göre; bankaların uyguladığı konut kredisi faizlerinin ağırlıklı ortalaması yüzde 14,87 olarak belirtildi. Böylelikle konut kredisi faizleri 9 yılın en yüksek seviyelerindeki seyrini korudu. 

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, buna karşın 16 Mart haftasında diğer kredilerin faizlerinde gerileme yaşandı. 16 Mart haftası itibariyle bir önceki haftaya göre; ihtiyaç kredi faizlerinde 4 baz puan, taşıt kredi faizlerinde 28 baz puan, ticarei kredilerde ise 124 baz puan gerileme oldu.

Konut kredilerinde devam eden yükseliş, ipotekli konut satışlarında da doğrudan etkisini gösteriyor. Şubat ayında Türkiye genelinde ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 27,8 oranında azalış göstererek, 27 bin 916’ya düştü.


Geri Dön