27 / 04 / 2024

konut faizleri 2018

konut faizleri 2018

Ev almak isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiren konut kredisi faiz oranları yüzde 2'nin altını gördü. Önümüzdeki günlerde düşüşün daha da artması bekleniyor. 

Konutta büyük Anadolu fırsatı!

Konutta dev kampanya 2 ay boyunca konut sahibi olmak isteyenleri bekliyor. İstanbul’daki pek çok proje Türkiye çapında alıcısına önemli avantajlar sağlıyor. 

Bayramdan sonra konut faizleri yüzde 1'in altına inecek!

Müteahhitler, bayramdan sonra yeni bir kampanyaya başlayacaklarını açıkladılar. Aylık yüzde 2'ye fırlayan konut kredisi faiz oranları tekrar psikolijik sınır olan yüzde 1'in altına inecek.

Konut fiyatlarında istikrar sağlanacak!

TÜİK’in açıkladığı mayıs ayı ciro ve sanayi üretim endeksi rakamları, ekonominin geleceğine ilişkin ümit verdi. Yaz rehaveti ekonominin hızını kesse de eylülden itibaren canlanmanın tüm sektörlere yayılması bekleniyor...

Konut faizleri yüzde 1'in altına düşürülmeli!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Haziran ayına ait konut satış verileri açıklandı. 2018 Haziran'da Türkiye'de 119 bin 413 konut satışı gerçekleştirildi. 

Konutta kampanya dönemi devam ediyor!

Konut sektöründe bekleyen talebi harekete geçirmek için başlatılan ‘Tarihi Fırsat’ kampanyası sona ermesine rağmen, konuta ilgi hızla devam ediyor. Şirketler konut alımını erteleyenler için özel fırsatlar hazırladı.

Uygun fiyatlarda konut satışı ekonomiyi rahatlatacak!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bankalarla birlikte gayrimenkul ve inşaat sektörünün de fiyatlarda fedakarlık yapması gerektiğini dile getirerek "Uygun fiyatlarda konut satışı ekonomiyi rahatlatır." dedi. 

Vatandaşı ev sahibi yapacak 3 önemli düzenleme!

Hükümetin konutta KDV, harç ve faiz indirimi kararını vatandaş sevinçle karşıladı. Yapılan bu yeni düzenlemeler ile ev sahibi olmak kolaylaşıyor. 

Faizlerin düşmesi ile konut sektörü hareketlenecek!

Tona Yapı ve Safe İnşaat Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı İlhan Erdal, konut sektörü için hükümet tarafından atılacak olan adımların önemine dikkat çekti.

Konutta faiz indirimi yeni rekorların sinyalini verdi!

Kamu bankaları öncülüğünde başlatılacak konutta faiz indirimi kampanyası sektörde yeni rekorların sinyalini vermeye başladı. Konutta faiz oranının yüzde 1’e inmesiyle sektör aylık ortalama 105 binlik satış adetlerine ulaşmayı hedefliyor. 

Konut faizleri yüzde 1'in altına inmeli!

Torkam İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, vatandaşın ev alması için faizin yüzde 1'in altına inmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul'da 30 yıllık gayrimenkul işi var!

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, "İş Dünyası Söyleşileri" kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Polat, ''İstanbul'da önümüzdeki 30 sene daha yapılacak iş var.'' dedi. 

Emlak bankası kurulmalı!

İlhan Erdal, "Sektörün bir an önce geçmişteki emlak bankası gibi spesifik bir banka ile birlikte çalışması gerekiyor" dedi.

Konut faizleri makul seviyeye çekilmeli!

Gayrimenkul sektörü, KDV başta olmak üzere teşviklerin devam etmesini ve konut faizlerinin makul seviyeye inmesini istediklerini belirttiler. 

Kur ve faizdeki yükseliş müteahhidi durduramadı!

Sene başından bu yana yeni konut lansmanları hızla artış gösterdi. Sadece İstanbul’da 3,5 ayda markalı konut üreticileri tarafından 32 konut projesi inşa edilmek üzere satışa sunuldu. 

Yabancıya konut satışı 2018 ile 2022 arasında yüzde 172 arttı! Ucuzlayan TL gayrimenkule talebi uçurdu! 

Ucuzlayan TL ile beraber yabancılara konut satışı 2018 yılından 2022 yılına kadar yüzde 172 yükselirken, geçim sıkıntısı çeken vatandaşlar ise neredeyse kiralarını ödeyemeyecek duruma geldi. Peki en çok hangi ülke vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul aldı?

Konut kredisi faizlerinin düşmesi sektörü nasıl etkiledi?

İnşaat sektöründe gerek konut faizleri gerekse diğer kredi faiz gruplarında düşüşlerin yaşanması, alıma imkan tanıdığı gibi yarım kalan işlerin sürmesi adına da finansman olanağı sağladı.

Konut kredi faizi yüzde 0.60'ın altına iner!

Konut kredisi faizleri ile ilgili Berat Albayrak'tan müjde geldi. Albayrak, "tarihin en düşük faizi" şeklinde duyurduğu müjde, ev sahibi olmak isteyen vatandaşları heyecanlandırdı. Türkiye konut faizleri en düşük dönemini Mayıs 2013'te yaşamıştı...

Özel bankalarda konut faizleri yüzde 1.15’e indi!

Merkez Bankası’nın 425 baz puanlık düşürmesiyle 325 puanlık daha indirmesi kredi faizlerini düşürdü. Bu dönemde özel bankalarda konut faizleri yüzde 1.15’e indi!

Satılan her 100 konuttan 4'ünü yabancılar aldı!

2019 yılının ilk yarısında yabancılara konut satışı 2018'in aynı dönemine göre yüzde 69 artarak 19 bin 952'ye yükselirken, yabancılara satışın toplam içindeki payı yüzde 3,94 olarak gerçekleşti...

Emlak Konut GYO 2018 olağan genel kurul toplantısı tescillendi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2018 yılı olağan genel kurul toplantısı tescillendi...

Konut satışları 2018'de 1.5 milyona dayandı!

Türkiye 2003 yılından itibaren gayrimenkul sektöründe iyi bir performans gösterdi. Bir önceki yıl 162 bin olan konut satışı 2018 yılında 1.5 milyona çıktı.

Emlak Konut GYO 2018 kurumlar vergisi beyannamesi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı onaylanan  2018 yılı kurumlar vergisi beyannamesini Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı...

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 0,7 arttı!

İngiltere'de Mart ayında konut fiyatları, 2018 yılının aynı ayına göre yüzde 0,7 artış gösterdi...

Konut fiyatları 2018'de yüzde 9.69 arttı!

TCMB verilerine göre konut fiyatları 2018'de yüzde 9.69 arttı ancak konut fiyat endeksi Aralık'ta yüzde 0.01 düştü...

Yabancıların Türkiye'den ev alması kolaylaşacak!

Yabancıya konut satışı 2018 yılında bir önceki yıla göre yüzde 78,4 oranında artış kaydetti. En çok konut satışı ise yine Iraklılara yapıldı.

Yabancıya konut satışı 2018 yılında 2017‘ye kıyasla alan bazında arttı!

EVA Gayrimenkul Değerleme, son iki yılda yabancı yatırımcıların Türkiye’de gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını ilk 10 ülke bazında ve en fazla tercih edilen ilk 10 ili temel alarak inceledi. 

Yabancıya konut satışı 2018'de en çok o şehirde arttı!

Yabancıya konut satışı, 2018'de önceki yıla göre yüzde 253 ile en çok Samsun'da artarken, Samsun'u, yüzde 161 ile Ankara, yüzde 91 ile Yalova takip etti..

konut faizleri 2018 Haberi

konut faizleri 2018

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Konut kredisi faiz oranları bu hafta yüzde 2’nin altını gördü. Yeni haftada düşüşün devam etmesi bekleniyor.

Tüketicinin konut erişiminde son aylarda en büyük sıkıntısı olan yüksek konut kredisi faiz oranları düşüşe geçti. Özellikle 120 ay (10 yıl) vade seçeneğinde yüzde 3’ün üzerine çıkarak yüzde 3.24’ü gören faiz oranları; yüzde 2’nin altına indi. Yeni haftada düşüşün devam etmesi, bankaların büyük çoğunluğunda konut kredisi faiz oranlarının düşmesi tahmin ediliyor.

Mevcut durumda en düşük konut kredisi faiz oranı yüzde 1.89 iken, yine bankalarda yüzde 1.97 ve 1.98 faiz oranlarıyla konut kredisi çekmek de mümkün. Bu oran 100 bin lira ve 300 bin lira arasında çekilmek istenen kredi tutarına göre bir farklılık göstermiyor.
 

Özel bankalar önde

Geçtiğimiz dönemde en düşük...