02 / 05 / 2024

Konut faizleri yüzde 1'in altına inmeli!

Konut faizleri yüzde 1'in altına inmeli!

Torkam İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, vatandaşın ev alması için faizin yüzde 1'in altına inmesi gerektiğini söyledi.



Yapı kullanma izin istatistikleri Türkiye genelinde inşa edilen konutlarda teslimlerin oranının arttığını gösterdi. 2015 yılında 732 bin daireye yapı kullanım izin belgesi verilirken bu oran 20l6’da yüzde 2,8 artarak 753 bin 426’ya çıktı.

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre teslim sıkıntısı yaşanacak hazırlıklı olun denilen 2017’de ise oran yüzde 8,9 artarak yapı kullanma izin belgesi alınan daire sayısı 820 bin 526’ya yükseldi. İnşaat firmalarının yetkilileri proje yapıp teslim etmede bir sıkıntı olmadığını kendilerini en çok etkileyen konunun yüksek faiz olduğunu söyledi.

Konut faizleri yüzde 1 in altına inmeli!

Torkam İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, vatandaşın ev alması için faizin yüzde 1'in altına inmesi gerektiğini söyledi. Dereli, konut alacak kişilerin artık projelerde detaylı sorular sorduğunu, aklına yatmayan hiçbir projeden fiyatı çok uygun bile olsa alım yapmadığını da aktardı.

Markalı konut üreticileri, kendilerini en çok zorlayan konunun yüksek faiz olduğunu belirtti. Torkam İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, "Vatandaşın ev alması için faiz yüzde 1'in altına inmeli"diye konuştu. 

Konut faizleri yüzde 1 in altına inmeli!

Yüksek faizlerle maliyetlerin arttığına da vurgu yapıldı. Gecesini gündüzüne katan hiçbir sanayicinin bankalann elde ettiği yüksek kâra ulaşmadığına vurgu yapan İkiel Grup Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Ekşi, “Faiz yüzde 1'in altına çekilirse sektörde sıkıntı kalmaz. Finansman sıkıntısı yaşamayan sektörde satışlarda da artış gözlenir. Bundan sonra verilecek teşvikler ve özellikle bankalar tarafından gelecek güzel bir haber, sektöre daha da canlılık kazandıracaktır” dedi.
 


Geri Dön