05 / 05 / 2024

Bankalardan kredi avantajı!

Bankalardan kredi avantajı!

İhtiyaç, konut ve taşıt kredilerinde faiz oranları bazı bankalarda değişiyor. Bankaların yüksek faiz oranları kredi kampanyası kapsamında çeşitli avantajlar sunuluyor.



Konut kredilerinde faiz oranları pandeminin etkisiyle tarihin en düşük oranlarına çekildi. Yüzde 0.64 faiz oranları ile 1 yıl erteleme ve 180 ay vadeli konut kredisi olanaklarından yararlanmak isteyen kişiler kampanyayla yeni evlerine kavuşturlar. Gürses Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ağustos ayında sona erecek kampanya sonrasında konut kredisi faiz oranları artış göstermeye başladı. Konut kredilerinde satın alınmış olan konutlar bankalar tarafından teminat altına alınıyor. Ticari nitelikli taşınmazlar teminat olarak alınmıyor. Bu süreç içerisinde satın alınacak konut ipoteklenir ve kredi ödemesinin tamamlanmasıyla beraber taşınmazın üzerindeki ipotek kaldırılıyor. Konut kredileri en fazla belirlenen değerin yüzde 75'ine kadar olabiliyor. Konut kredisi finanse eden bankalar mevcut banka politikalarına bağlı olarak sabit veyya değişken faiz uyguluyor. Türkiye'deki konut kredi faiz oranları genellikle sabit tutulmaktadır. Krediyi erken kapatmanız halindeyse yüzde 2 oranında erken kapama komisyonu ödeniyor.

Bankalardan kredi avantajı!

ZİRAAT BANKASI FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 1.19

VAKIFBANK FAİZ ORANLARI 

Konut Kredisi: 1.19 

HALKBANK FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 1.19

AKBANK FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 1.30

İŞ BANKASI FAİZ ORANLARI

Ev kredisi: 1.25

GARANTİ BANKASI FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 1.33

TEB FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 1.34

QNB FİNANSBANK FAİZ ORANLARI 

Konut kredisi: 1.39

DENİZBANK FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 1.37

Bankalardan kredi avantajı!

İhtiyaç, konut ve taşıt kredilerinde faiz oranları bazı bankalarda değişiyor. Bankaların yüksek faiz oranları kredi kampanyası kapsamında çeşitli avantajları yer alıyor. Söz konusu avantajlar içerisinden en fazla görüneni erteleme olanağı olmaktadır. Bazı kredi paketlerinde 3 ay erteleme bulunuyorken, bazılarında 12 aya kadar erteleme imkanı da sağlanıyor. Diğer taraftan taksit ödemlerindeyse 3’er aylık ödemeler de sunuluyor.

Bankalardan kredi avantajı!

Bankalarda faiz depremi!

Ev fiyatlarındaki artışa bankalar 'dur' dedi!


Geri Dön