19 / 05 / 2024

Banker Han, Zara'nın tedarikçisi Papko'nun oldu!

Banker Han, Zara'nın tedarikçisi Papko'nun oldu!

Eski İstanbul'un finans merkezi Karaköy Bankalar Caddesi'ndeki tarihi Banker Han'ı Zara'nın en büyük tedarikçilerinden Papko Dış Ticaret'in sahipleri 5.7 milyon TL'ye satın aldı. Toplam 6 kattan oluşan binanın her katında 222 metrekarelik kullanım alanı b



İspanyol giyim markası Zara'nın en büyük tedarikçilerinden olan Papko Dış Ticaret'in sahipleri Banker Han'ı aldı. İstanbul'un yeni turizm merkezi olma hazırlığındaki Karaköy Bankalar Caddesi üzerindeki en eski binalardan olan Banker Han'ın 5 milyon 750 bin TL'ye satıldığı öğrenildi.

Papko Dış Ticaret'in ortaklarından Önder Kocabeyoğlu ve babası tarafından satın alınan binanın restore edilerek butik otel ya da sanat galerisi olarak kullanılacağı öğrenildi. Kocabeyoğlu ailesi Türkiye'nin en büyük ve Paris ekolünün en büyük resim koleksiyonerleri arasında.

Han'ın sahibi sanayici Ali Tiltay, Han'ın Papko Dış Ticaret'in sahiplerine satıldığını doğruladı. Tiltay, "Binayı nasıl kullanacaklarını bilmiyorum ancak büyük ihtimalle butik otele dönüştürülebilir" diye konuştu. Eski İstanbul'un finans merkezi olan Bankalar Caddesi, artık turizm merkezi olarak konumlandırılıyor. Cadde üzerinde ünlü işadamları tarihi binaları satın alarak butik otel yapıyor. Galataport projesinin gerçekleşmesi halinde buranın değer kazanacağını düşünen işadamları bölgedeki eski binaları satın alıyor.

İŞADAMLARI SATIN ALIYOR

Karaköy Bankalar Caddesi üzerinde Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy, 7 milyon dolara eski Sümerbank binasını satın almıştı. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın Kozluca Han'ı, Koçak Gold'un sahibi İsmet Koçak ise Generali Sigorta binasını satın alarak bölgeye yatırım yapmışlardı. Bunun yanı sıra şu anda eski hanları ile dikkat çeken bölgenin yapısını değiştirecek projeler arasında Beyoğlu Güzelleştirme Derneği Başkanı da olan işadamı Nizam Hışım'ın 1.5 milyon dolara satın aldığı Bereket Han geliyor. Noa Group Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Açıkgöz ise Bankalar Caddesi üzerindeki 200 yıllık bir işhanını restore ederek 118 odadan oluşacak iki butik otelin yapımına başlayacak.

Karaköy'de işadamları geçidi

Yılmaz Ulusoy- Sümerbank

Hamdi Akın - Kozluca Han

İsmet Koçak - Generali Sigorta binası

İlhan Açıkgöz - İşhanı

Nizam Hışım - Bereket Han

Papko Dış Ticaret - Banker Han

Ferit Şahenk - Galata Kuledibi'nde bir bina

Eczacıbaşı - Galata Kuledibi'nde bir bina

Kerim Kamhi - Kastro Apartmanı

Hakan Madencilik - Rıhtım Caddesi'nde bir han

Dilek Taş / SABAH


Geri Dön