16 / 06 / 2024

Barcelona Meeting Point 'in bu yıl 14.sü düzenlendi!

Barcelona Meeting Point 'in bu yıl 14.sü düzenlendi!

Avrupa"nın en büyük gayrimenkul etkinliği olan Barcelona Meeting Point (BMP), 20 “ 24 Ekim 2010 tarihleri arasında gerçekleştirildi



Avrupa"nın en büyük gayrimenkul fuarı olarak tanımlanan Barcelona Meeting Point"in bu yıl 14.sü düzenlendi.
Avrupa"nın en büyük gayrimenkul etkinliği olan Barcelona Meeting Point (BMP), 20 “ 24 Ekim 2010 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Etkinlik, 14. kez Barselona"nın en büyük şov ve sergi alanı olan Fira de Barcelona"da düzenlendi. Dünyanın en iyi konumlandırılan sergilerinin yer aldığı etkinlik, İspanya"da gerçekleştirilen tek uluslararası toplantı olma özelliğini de taşıyor. Barcelona Meeting Point 2010 ile uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapan Barselona, Avrupa"nın en büyük gayrimenkul yatırımcılarını bir araya getirdi. Sempozyum ve fuardan oluşan etkinlikte Türkiye"den sadece Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yer aldı.  

Avrupa"nın üçüncü büyük fuarı
MIPIM ve Expo Real"den sonra Avrupa"nın en büyük fuarı olan Meeting Point bu sene katılımın az olmasıyla İspanya"nın krizden etkilendiğini gösterdi. Haziran yında Milano"da yapılan yapılan Avrupa"nın dördüncü büyük gayrimenkul fuarı EIRE, hem ziyaretçi hem de katılımcılar açısından Meeting Point"in önündeydi. Oysaki geçtiğimiz yıllarda Meeting Point"te ziyaretçi ve katılımcı sayısının hayli fazla olduğu görülmüştü. Profesyonel katılımcı sayısı geçtiğimiz yıl 22.105, toplam ziyaretçi sayısı 150 bin kişiydi. Bu yıl ise toplam 100 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda, 20 bin profesyonel katılımcı vardı. Fuar hakkında bilgi veren ULI Türkiye Başkanı Haluk Sur, Avrupa"nın 3. En büyük emlak fuarında İspanya"nın kriz yaşadığını ve bu durumun fuarı olumsuz etkilediğini söyledi. Sur, œFuarın geçtiğimiz yıllara oranla boş olmasına rağmen kaliteli ziyaretçi ve katılımcılar var. dedi.

Emlak Konut standına ziyaretçi akını
Barselona Meeting Point fuarında standı olan tek Türk yatırımcı Emlak Konut GYO"nun standını, Türkiye Cumhuriyeti Barselona Başkonsolosu Haldun Koç, İspanya Sosyal Konut Bakanı Maria Beatriz Corredor Sierra ve Katalonya Konut Bakanı Francesc Baltasar ziyaret etti. 2008 yılı mart ayı itibariyle faaliyete geçen Barselona Başkonsolosu Haldun Koç, fuara Emlak Konut"un katılacağını öğrenmesinin üzerine ziyaret etmek istediğini belirtti. İspanya Sosyal Konut Bakanı Beatriz Corredor Sierra, Türkiye"nin toplu konut alanında geldiği noktayı gözlemlemek için Ankara"ya geldiklerini ve  TOKİ  Sistemi hakkında bilgi aldıklarını söyledi. Bakan Sierra, Esenboğa Havalimanı üzerinde sürdürülen Kuzey  Ankara  Kentsel Dönüşüm Projesi"ni de yerinde incelediklerini ve çok başarılı bulduklarını sözlerine ekledi. Bu yıl 14.sü düzenlenen uluslar arası gayrimenkul fuarı Barselona Meeting Point"e ziyaretçi olarak Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas ve Propa İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Can Reşit Özçiçek katıldı.

Fuardan izlenimler

Haiti"ye yardım
Meeting Pointy kapsamında Haiti depremine yardım amacıyla fuar alanının altı noktasında resim yapan bir grup vardı. Depremin yaralarına merhem olmaya çalışan bu grup, yaptıkları resimleri açık artırmayla satışa çıkaracaklar. 2 bin eurodan açılacak açık artırma ile elde edilen gelirle Haiti"de evlerini kaybetmiş insanlara yardım yapılacak. ˜Nuevo Haiti" isimli kampanyada Farma Mundi, Casanova fotografia, Chiesi, Monte Viedo, David Puig, Daristoteles gibi firmalar yer alıyor.

İspanya"da kat karşılığı malikane projesi
İspanya"Nın 40 yıllık tecrübeye sahip gayrimenkul firması Teyco, Meeting Point fuarında Villa San Antonio projesinin tanıtımını yaptı. 7 bin metrekare arazi üzerindeki malikane Barselona Catalunya bölgesinin en zenginlerinin yaşadığı yer olan Puigcerda"da konumlanıyor. şžirket yetkilisi Lluis Albareda, İspanya"da son yıllarda inşaat firmalarının, zenginlerin yaşadığı malikaneleri aldıklarını ve yeni baştan restore ettiklerini söyledi. Teyco"nun da bu oluşuma yeni girdiğini, San Antonio Malikanesi"ni 11 daireli bir projeye çevirdiklerini ve malikanenin eski sahibine 4 daire verdiklerini sözlerine ekledi. Alanları 70 ila 120 metrekare arasında değişen konutların fiyatları ise 415 bin euro"dan başlıyor. Villa San Antonio projesinin bir diğer özelliği ise İspanyol edebiyatının uluslararası çoksatar yazarlarından Carlos Ruiz Zafon"un en çok satanlar listesindeki kitabı ˜Le Joc Be L"angel" (Meleğin Oyunu)"de bu evden söz ediyor olması.
Seda Tabak/Hürriyet Emlak


Geri Dön