04 / 05 / 2024

Barcelona'da boş bir binanın yıkımı sırasında gerginlik yaşandı!

Barcelona'da boş bir binanın yıkımı sırasında gerginlik yaşandı!

İspanya'nın doğusundaki Barcelona kentindeki 17 yıldır işgal edilen boş binanın boşaltılmasını istemeyen göstericiler, alınan yıkım kararını iki gündür protesto ediyor. Gösteriler başka mahallelere de sıçradı...



İspanya'nın doğusundaki Barcelona kentindeki bir binanın boşaltılmasını engellemek isteyen göstericiler, yıkım için gönderilen iş makinesini yaktı.


Barcelona'nın Sants mahallesinde 17 yıldır işgal edilen binanın boşaltılmasını istemeyen göstericiler, alınan yıkım kararını iki gündür protesto ediyor. 


İlk başta barışçıl başlayan protesto, polisin müdahale etmesi üzerine kontrolden çıktı. Polise taş atarak karşılık veren göstericiler, çok sayıda çöp bidonu, ATM ve yıkım için mahalleye gönderilen iş makinesini ateşe verdi.


Sabaha kadar süren ve Sants dışında Poble Sec, El Clot, Sant Andreu, Nou Barris ve Gracia gibi Barcelona'nın diğer mahallelerine de yayılan olaylarda Katalan polisi 6 kişiyi gözaltına aldı.


Bölgedeki yol ve metro istasyonu sabaha kadar kapalı tutuldu.


İspanya'da "İşgal hareketi" (Movimiento okupa) olarak adlandırılan, aşırı sol ideolojilere sahip gençlerin oluşturduğu gruplar, Barcelona'da olduğu gibi, terk edilmiş, boş binaları işgal ederek buralarda yaşıyor ya da kültürel ve sosyal merkez olarak kullanıyor. Barcelona ve Madrid'de buna benzer çok sayıda bina bulunuyor.


AA


Geri Dön