27 / 04 / 2024

Barışkent, 7 bin konutluk uydukent kuracak!

Barışkent, 7 bin konutluk uydukent kuracak!

Barışkent Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, Samsun yolu üzerinde 7 bin konutluk uydukent kuracaklarını açıkladı. Aydın, bu projeden sonra İstanbul, Gaziantep, Kayseri, Konya ve Almanya'da yeni siteler kuracaklarını söyledi



Barışkent Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, Samsun yolu üzerinde 7 bin konutluk uydukent kuracaklarını açıkladı. Aydın, bu projeden sonra İstanbul, Gaziantep, Kayseri, Konya ve Almanya'da yeni siteler kuracaklarını söyledi

Barışkent Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, Samsun yolu üzerinde 7 bin konuttuk uydukent inşaatına 1-2 ay içinde başlayacaklarını belirterek, 'Tam anlamıyla bir uydukent kuracağız. Konutların yanı sıra alışveriş merkezi ve eğitim alanlarıyla kendi içinde yaşayan bir şehir olacak" dedi. Aydın, bu projeden sonra Gaziantep, Kayseri, Konya, İstanbul ve Almanya'da site yapacaklarını açıkladı.

Barışkent adlı şirketle gayrimenkul işi yap oklarını ifade eden Aydın, şunları söyledi:
"Gayrimenkul satış pazarlaması yapıyoruz. Bugüne kadar 100'lerce büyük projeye imza artık.
Her bölgede ciddi projelerin içinde bulunduk. Binlerce insanı konut sahibi, arsa, otel, avm sahibi yaptık. Ülke ekonomisine katma değer oluşturduk. Gayrimenkul işinde çok ciddi işler yapmamıza rağmen sanlar ortaya bir eser çıkartmamızı diyorlardı. Artık o noktaya geldik."

Fiyatlar 39 bin liradan başlayacak

Samsun yolu üzerinde 6 bin 135 konutluk bir arsaları olduğunu kaydeden Aydın, şu bilgileri verdi:
"5 yıl içinde tamamını bitireceğiz. 300 dönüm arazide 750 bin metrekare inşaat alanımız var. 1+1, 2+1,3+1 ve 4+1 daireler yapacağız. Küçük konutlara yer verdiğimizde konut sayısı 7 bine çıkacak. Kırıkkale Üniversitesi'ne 3, Kırıkkale'ye 8 kilometre mesafede. Ankara'nın doğusunda yaşayan insanlara dönük iyi bir proje olacak. Kızılırmak nehrinin dibinde doğa ile içice bir konumda. Arsa maliyetleri uygun olduğu için konut fiyatlarımız da çok uygun olacak. Fiyatlar net olmamakla birlikte, 39 - 49 bin liraya 1+1,69 -79 bin liraya 2+1 ve 3+1,99 bin lira 4+1 tipinde daireler satacağız. Hedefimiz insanlara rahat ödeme kolaylığı sağlamak. Bu proje hem Ankara'ya, hem Kırıkkale'ye çok değer katacak."

ÜÇ PROJE ANKARA'YI COŞTURUR

Ankara'dan ciddi bir sermaye göçü olduğunu kaydeden Aydın, memur şehri olarak anılmak istemediklerini söyledi. Ankara'nın sanayi, ticaret ve sanatıyla kendisine dünya başkentleri içinde bir yer bulabilmesi için üç projenin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Aydın, bu projeleri şöyle sıraladı:

"Çok önemli birkaç projenin Ankara'ya kazandırılması için hem Barışkent, hem de TÜGİAD olarak çalışıyoruz. Bu projelerden bir tanesi EXP0 2020 fuarı. EXP0'nun Ankara'da olması için bizzat hükümete gidip istedik.  İzmir  de istiyor ama takdir
Bakanlar Kurulu'nun.  Ankara  için 2020 çok önemli. Çünkü 2023 yılında cumhuriyetin 100'üncü yılı kutlanacak. EXPO, Ankara'nın marka şehir olmasının önünü açacak. İkinci proje olarak bilişim vadisinin Ankara'da yapılmasını istiyoruz. Ankara'daki 11 üniversite bu proje için çok iyi bir altyapı oluşturuyor. Üçüncü dev proje ise Disneyland projesi. Yeri bile ayrı durumda. Ankara bu üç projenin hayata geçmesi halinde inanılmaz bir sıçrama yapacaktır."
Milliyet Busıness


Geri Dön