27 / 04 / 2024

Bartın Irmağı, yeni projeyle Türkiye'nin Venedik'i olacak!

Bartın Irmağı, yeni projeyle Türkiye'nin Venedik'i olacak!

Yaklaşık 15 kilometrelik bölümü kent merkezinden geçerek Karadeniz'e dökülen, çevresi orman örtüsüyle kaplı Bartın Irmağı'nın, hazırlanan projeyle hizmet sunması planlanıyor...



Bartın Valisi Sinan Güner, Bartın'ın içinden ırmak geçen ender şehirlerden olduğuna dikkat çekerek, kentin ismini de bu ırmaktan aldığını belirtti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; kendine özgü faunası, florası ve bitki örtüsü olan ve bu açıdan dünyadaki önemli değerlerden biri olarak görülen ırmağı değerlendireceklerine dikkat çeken Güner, "Dünyadaki bütün önemli şehirlerin içinden su yolu geçer, bu o şehre değer katar, o şehri nitelikli şehirler arasına koyar. Bartın bu açıdan çok şanslı." diye konuştu.

"Tüm tesisler koruma amaçlı imar planı çerçevesinde yapılacak" 

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, bölge müdürlüğü, valilik, belediye ve özel idarenin taşkın koruma rekreatif amaçlı, turizm amaçlı projeler üzerinde çalışmalar yürüttüğünü ve Bartın Irmağı Islahı Projesi'nin bu yılın yatırım programında bulunduğunu ifade eden Güner, program kapsamında  TOKİ  Köprüsü yapıldığını belirtti. Yine 21 kilometrelik alanda ihtiyaç duyulan yerlerde yatak ıslahı, taşkın koruma yapılarak ırmağın projeye uygun hale getirileceğine vurgu yapan Güner, şöyle konuştu:

"Daha sonra belediye, özel idare ve DSİ'nin de desteğiyle yaya amaçlı köprüler, balıkçılık amaçlı tesisler, parklar, yürüyüş, rekreasyon, kamping, bungalov alanları olmak üzere büyük bir projenin hayata geçirilmesi yıllar içinde gerçekleştirilecek. Projede en önemli atak bu yıl yapıldı. Burası kamuoyunun pek bilmemesiyle birlikte doğal nitelikte koruma alanı ve o maksatla tescil edildi. Biz bu değeri tüketme değil, koruyarak kullanma noktasındayız. Her türlü ekonomik ve turistik projenin sürdürülebilmesi çok önemli. Bahsettiğimiz tüm tesisler koruma amaçlı imar planı çerçevesinde yapılacak."

Bartın Irmağı, yeni projeyle Türkiye nin Venedik i olacak!

Vali Güner, bir nehrin, bir şehrin prestiji olduğunu ve bu güzelliği ve bu önemi kent insanının anladığını belirtti. Bartın Irmağı'nı Bartın'la buluşturarak ekonomiye, turizme, kültüre katkı sağlayacaklarına dikkat çeken Güner, şöyle konuştu:

"Örneğin parklar, yaya köprüleri ve teknelerin bağlanabileceği bir iskele yapılacak. Hepsi buranın koruma planı içerisinde olacak. Kesinlikle buranın değerini tüketerek kullanmayacağız. 7 bin yıllık bu tarihi, 7 yılda, 70 yılda tüketmeyeceğiz, bir başka 7 bin yıla taşıyacağız. Bartın Irmağı'ndan kalkan bir tekne Amasra, İnkumu, Çakraz, Mugada gibi sahillerimize gidebilecek. Bu sene projemize taşkın koruma tesisleriyle start verdik hemen ardından rekreatif, sportif, kültürel, turizm ve ekonomik projelere başlıyoruz inşallah."

Bartın Irmağın'da hayata geçirilecek destinasyonların tur operatörlerinin, turizm şirketlerinin bir sportif, kültürel, turizm, balıkçılık, tekne gezisi destinasyonunda bulunarak insanların bölgeyi kolaylıkla keşfedebileceğini vurgulayan Güner, dijital dünyanın, sosyal medyanın da katkısıyla ırmakta hayata geçirecekleri destinasyonların hızlı şekilde yayılacağını, Bartın Irmağı'nın, yurt içi ve yurt dışı turizminin bir parçası olacağını dile getirdi.

Vali Güner, Bartın'ın Karabük'ün Safranbolu ilçesine de yakınlığı göz önünde bulundurulduğunda projenin hayata geçirilmesinin bölge turizmine önemli katkıda bulunacağına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Safranbolu veya Amasra için bölgeye gelecek ziyaretçilerin ana durağı burası olacak. Bartın'a gelecek turistlere teknelerle ırmak ve deniz gezintisinin yanı sıra koylarda denize girme imkanı verilecek. Böylece turizm çeşitliliği sayesinde insanların bölgede konaklamasını sağlayacağız."

Trabzon Araklı'da afetzedeler için inşa edilen konutlar yükseliyor!

Kırklareli Belediyesi 4 kez evleri yanan aileye yeni ev inşa ediyor!


Geri Dön