28 / 04 / 2024

Bartın'daki 120 yıllık tarihi bina yıkılıyor!

Bartın'daki 120 yıllık tarihi bina yıkılıyor!

Bartın’da, Endüstri Meslek Lisesi olarak kullanılan 120 yıllık tarihi bina külliyeli cami yapılmak için yıkılıyor. Yapı, şehirdeki sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin oluşturduğu “Okuluma Dokunma'' platformunun karşı çıkmasına rağmen yıkılıyor. 



Bartın'da, Endüstri Meslek Lisesi olarak kullanılan 120 senelik tarihi bina, külliyeli cami yapılmak için yıkım çalışmaları başladı. Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, 1886'da Frengi Hastanesi olarak inşa ettirilen ve daha sonra, “Memleket Hastanesi” olarak hizmet veren tarihi bina, önce MEB'ten Hazine'ye, oradan da “dini tesis” yapılması amacıyla Diyanet'e aktarıldı.

Okul, şehirdeki sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin bir araya gelerek oluşturduğu “Okuluma Dokunma'' platformunun karşı çıkmasına rağmen yıkılıyor. Yıkım işini üstlenin taşeron firma yetkilileri işçiler ile beraber yıkım faaliyetine devam etti.  Bu gelişme üzerine Bartın Eğitim Sen Şube Başkanı Sedat Bora ve üyeler bina önünde protesto gösterisi gerçekleştirdi. Sedat Bora, “Kamu görevlileri suç işlemekteler'' diyerek suç duyurusunda bulundu.


Geri Dön