29 / 04 / 2024

Başak Soner:İnşaat şirketleri sosyal sorumluluk projesi yapmıyor

Başak Soner:İnşaat şirketleri sosyal sorumluluk projesi yapmıyor

TURYAP Yönetim Kurulu üyeliğinden ayrılan Başak Soner, "İnşaat şirketlerinin yeterince 'sosyal sorumluluk' projelerine girmiyor" diyor



Başak Soner "Emlak profesyonelliği dönemimde dikkatimi çeken bir nokta, inşaat şirketlerinin yeterince 'sosyal sorumluluk' projelerine girmemesiydi. Binlerce konut üreten bir inşaat şirketi, 'engelli merkezi' yapamaz mı? Gayrimenkul sektöründeki büyük oyuncuların sosyal sorumluluk projelerine destek vermeleri iki yönlü kazanç sağlar" diyor. 15 yıldır Türkiye Sakatlar Derneği İkinci Başkanı olduğunu hatırlatan Başak Soner, sosyal sorumluluk projelerine şu örneği veriyor:

Engelliler sevindi
"Engellilerin evden çıkamadığı, spor yapma imkanı bulamadığı bir ülkede yaşıyoruz, inşaatlarımızın kalitesi yurt dışında bile kabul görüyor; ancak kendi ülkemizde engelli vatandaşımızın hayatını güzelleştirmekten aciz durumdayız. 2006 yılında TMSF'nin gayrimenkullerini müzayede ile satışa sunduk. Elde edilen gelirin bir kısmını Türkiye Sakatlar Derneği'ne bağışlama kararı almıştık. O dönemde Avrupa Yakası dizisinde oynayan Bülent Polat'ın (Şesu rolüyle) katıldığı basın toplantımızda bunu ilan ettiğimizde, gazete ve televizyonlarda defalarca yer aldı ve kamuoyunun ilgisini çekti. Müzayedeye rekor katılım sağlandı. İnsanlar paranın hayırlı bir amaca aktarılacağını duyunca, pey miktarını seve seve artırdı ve neticede Türkiye Sakatlar Derneği'nin Aksaray'daki merkez lokali tümüyle yenilendi. Şirket kazandı, TMSF kazandı, en önemlisi engelliler kendilerine uygun, modern ve son derece şık bir mekan kazandı. Bundan güzel bir şey olabilir mi?"
'Nasıl farklılık yaratabiliriz?' sorusuyla ilginç kampanyalara imza attıklarını söyleyen Başak Soner, 'Meydan okuyoruz' sloganıyla boy gösteren Emlak Takas kampanyasında bir pehlivanı bebek yağı ile yağlamalarını ise şöyle anlatıyor:

'Yağ' krizi yaşadık
"Önce 'Kim meydan okur' diye düşündüm. Aklıma yağlı güreş geldi. 'İki yiğit çıktı meydane, ikisi de birbirinden merdane...' diye er meydanlarında davul-zurna ile çıkan cazgırları anımsadım. Kırkpınar'ın en meşhur cazgırını buldum. 'İyi de, hani pehlivan!' derken 'Metroseksüel pehlivan' haberine rastladım. Baktım spor akademisinde okuyan genç, saçları uzun olduğu için bu lakapla tanınıyor. İstanbul'a çağırdım. Basın toplantısı sabahında yağ krizi yaşadık. Pehlivanın manda derisinden yapılan güreş kıyafeti (kıspet) meğer yağlanmadan giyilemeyecek kadar sert olurmuş. Sahneyi satenle kaplamışız, zeytinyağı sürsek hem kokacak hem her yer vıcık vıcık olacak. Koca bir şişe bebe yağı ile pehlivanı yağladık."
 
Ağaoğlu neden engelliler için de bir bina yapmasın

EMLAK profesyonelliğini bırakan Başak Soner, gayrimenkul şirketlerine danışmanlık yapacak. Başak Soner "EmlakPr şirketiyle öncelikle gayrimenkul şirketleri için sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmek istiyorum. www.emlakpr.com adlı internet sitesiyle, 20 yıllık birikimimi ortaya koydum. Diyorum ki, 'Konutları satışa çıktığı anda kapışılan Ağaoğlu, neden engelliler için de bir bina yapmasın?' Veya bir engelli basketbol takımına sponsor olarak adını taçlandırmasın? Gayrimenkul sektörünü engelli camiasıyla buluşturacak büyük bir projeyi hayata geçirmeyi hedefliyorum" diyor.

Kokteylin modası geçti
GAZETELERDE aileleri hafta sonu brunch'a çağıran, pikniğe davet eden ilanların sıkça görüldüğüne dikkati çeken Başak Soner, "Üşenmeyesiniz diye eğlenceli bir gün vaat ediyorlar. Almayı düşündüğünüz konutun havuzunda yüzebilirsiniz. Tanıtım turu sonrası da hemen çıkmayın diye tabak tabak yiyecekler var. O ikram, sizin tanıtılan ürünün özelliklerini dinlemenizi sağlıyor. Bunların devri geçiyor" dedi.
Ali ÖZTÜRK/Hürriyet Seri İlanlar


Geri Dön