30 / 04 / 2024

Başakşehir Belediyesi’nden gölet yanıtı!

Başakşehir Belediyesi’nden gölet yanıtı!

Başakşehir Belediyesi yaptığı açıklamada Bahçeşehir Göleti kararı için Danıştay'a itiraz ettiklerini ifade ederken şu an için alanda inşaatın devam edebileceğini belirtti.




İstanbul 5. İdare Mahkemesi Bahçeşehir Göleti’nde imar yapılmasına olanak sağlayan planı iptal etti. Başakşehir Belediyesi ise sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada karar üzerine Danıştay’a itiraz edildiğini belirterek, “Hukuki süreç devam ediyor. Temyiz aşamasında. Danıştay’dan karar çıkması halinde yapı durdurulabilir. Hukuki sürece göre inşaat işlemleri devam edebiliyor” açıklaması yapıldı.



Sözcü


Haber Halkın Habercisi Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


İstanbul 5. idare mahkemesi Bahçeşehir Göleti’nde yapılaşmaya yol açan imar planını iptal etti. Kararın ardından gözler Başakşehir Belediyesi’ne çevrilirken gölette inşaat çalışmaları başlamıştı.

Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri’nden konu hakkında yapılan açıklamada, “İstanbul 5.İdare Mahkemesi vermiş olduğu karar ile, dava konusu planlarda plan notu ve hükümleri ile gölet ve çevresinde yeni yapıların inşa edilebilmesi koşullarının oluşturulmasının alanın kendine özgü özelliklerini ve bütünlüğünü zedeleyecek olması; plan notlarında “vb.” ifadesinin kullanılmış olmasının parkın niteliği açısından önemli belirsizlikler oluşturması nedenleriyle uyuşmazlık taşınmazlar yönünden dava konusu 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan değişikliklerinde şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, kamu yararına ve hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna ulaşılmıştır” ifadesi kullanıldı.

Ayrıca Mahkeme gerekçeli kararında bölgeye yapılacak inşaatların, alanın doğal niteliklerinin bozulmasına neden olacak nitelikte olduğuna ve yapılaşma ihtimalinin plan bütünlüğü ve kamu yararı ile planlama ilkeleri ve şehircilik esaslarına aykırı olduğunu belirtti.


Halkın Habercisi 


Geri Dön