30 / 04 / 2024

Başakşehir eğitime 9 yeni okulla başladı!

Başakşehir eğitime 9 yeni okulla başladı!

Başakşehir Belediyesi ilçede eğitimin kalitesini yükseltmek için mevcut okullarda yapılan yenileme çalışmalarının yanı sıra bölgeye yeni eğitim kurumları kazandırmak için yürüttüğü çalışmalarıyla öğrencilerin ve velilerin yüzlerini güldürüyor...



Belediyenin; TOKİ, İl özel İdaresi,  Kiptaş  ve bağışçılarla yürüttüğü özverili çalışmalar ve desteklerle 2013-2014 eğitim öğretim döneminde Başakşehir'de 9 yeni eğitim kurumu açıldı. Başakşehir Belediyesi okullardaki yenileme ve düzenleme çalışmalarının yanı sıra Tüm finansmanı Belediye tarafından karşılanan, Türkiye'nin en büyük İmam Hatip Lisesi olan M.Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi 8,5 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak 20132014 eğitim dönemine yetiştirildi. 


'M. Emin Saraç İmam Hatip Lisesi' Başakşehir l.Etap'da yer alıyor. Bu sene 408 öğrenci kontenjanı bulunan okulda 2.500 öğrenci aynı anda eğitim görebilecek. 24 kişilik sınıflarda teknolojinin tüm imkanlarından da yararlanabileceği okul, 25 dönümlük açık, 60 bin metre karelik dev kapalı alanda kuruldu.Vatandaşların ve öğrencilerin yüzünü güldüren diğer eğitim kurumlarının iki tanesi Kayaşehir bölgesinde  TOKİ  tarafından yapıldı. 8.462 m2'lik bir alandan oluşan TOKİ Fenertepe Ortaokulu 40 derslikten oluşuyor. 846 öğrencisi bulunan yeni eğitim kurumunda şu an 33 öğretmen öğrencilere eğitim veriyor. 


Eğitimin kalitesi arttı 


TOKİ Cehalettin Ökten AİHL ve İHO da Kayaşehir bölgesinde yine TOKİ tarafından yapılan okullardan. Bu okul daha öncesinde Başakşehir İmam Hatip Lisesi adı altında Kayaşehir Meslek Ticaröt Lisesiyle aynı binada eğitim veriyordu. Bu sene eğitim kurumu yeni yapılan okulda eğitim vermeye başladı. Mevcut okul bünyesinde şu an derslik sayısı yeterli olduğu için İmam Hatip Ortaokulunu da bulunuyor. TOKİ tarafından yapılan Kayaşehir Turgut Özal İmam Hatip Ortaokulu 7.975 m2'lik bir alanda yapıldı. 40 derslikte hizmet verecek olan okul'un yanında bulunan kreş ise düzenlenerek 8 derslikli 'Yunus Emre İlkokulu' olarak hizmete açıldı. 1.506m2'lik alanda kurulan İlkokul ilçe çocuklarına hizmet vermeye başladı. 20132014 eğitim döneminde açılan Güvercintepe Ortaokulu ise İl Özel İdaresi tarafından ilçeye kazandırılan okullardan. Güvercintepe bölgesinde hizmete açılan Ortaokul'un bünyesinde 24 derslik bulunuyor. 860 öğrencisi bulunan ve bölgede eğitimin kalitesinin yükselmesine önemli katkılar sağlayan Güvercintepe Ortaokulunda 38 öğretmen hizmet veriyor. 


İl Özel idaresi tarafından eğitim hayatına kazandırılan diğer bir okulda Borsa İstanbul Başakşehir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Mesleki Ortaöğretim veren kurum alanında Türkiye'nin en büyük okullarından. Okul inşaatı halen devam ettiği için okulun öğrencileri 2.döneme kadar 'Öğrenciden Armağan Anadolu Lisesi'nde eğitim görecek. Başak Mahallesi'nde bulunan okulda 24 derslik bulunuyor. Okulun öğrenci sayısı ise 480 kişi. İBB Şehit Polis Mustafa Erdoğan Ortaokulu, KİPTAŞ tarafından Başakşehir eğitim hayatına kazandırıldı. Başak Mahallesi öğrencilerine hizmet veren Ortaokul 28 derslikten oluşuyor. 1040 öğrencisi bulunan okulun 42 öğretmeni bulunuyor. 


Şamlar'a 'Özel Okul' 


Birinci ve ikinci kademe de hizmet veren Şamlar İlköğretim Okulu, derslik sayısının fazla, engellilerin eğitimine uygun inşa edildiği ve köyün öğrenci sayısı az olduğu için binanın bir kısmı Şamlar Özel Eğitim Uygulama Merkezi olarak düzenlenerek hizmete açıldı. Bağışçı tarafından Ziya Gökalp Mahallesi'nde ise Miktat Ağaoğlu Kız Meslek Lisesi öğrencilerin hizmetine sunuldu. Okulun kapasitesi büyük olduğu ve bölgede ilkokul bulunmadığı için eğitim kurumunun 8 dersliği Ayazma İlkokulu olarak düzenlendi ve hizmet açıldı.İlçede tamamlanarak 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde hizmete açılan okullarla dersliklerde öğrenci yoğunluğu azaltılarak, eğitimin kalitesi artırılmış oldu.



İstanbul İstiklal Gazetesi


Geri Dön