27 / 04 / 2024

Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinleri seslerini duyurabilmek için Meclis'e gitti! Rantsal dönüşüm istemiyoruz!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinleri seslerini duyurabilmek için Meclis'e gitti! Rantsal dönüşüm istemiyoruz!

İstanbul, Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinleri, mahallelerindeki kentsel dönüşümle ilgili olarak, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) giderek isteklerini siyasilere aktardı.



Başakşehir'deki Şahintepe Mahallesi’nde kentsel dönüşüme karşı mücadele eden mahalle sakinleri, evlerinin yıkılmaması için uzun mahallede nöbet tutmaya devam ediyor. Mahalledeki kentsel dönüşümü istemeyen sakinler, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) giderek taleplerini siyasilere aktardı.

MAHALLE SAKİNLERİNİN EVİ YIKILDI!

Kanal İstanbul güzergâhında konumlanan mahallede Başakşehir Belediyesi'nin iştirak şirketi Başakkent Anonim Şirketi, yetkisi olmamasına karşın Çetinkaya ailesinin evinin bulunduğu araziyi satmış ve ailenin evini geçen aylarda hukuksuz bir şekilde yıkılmıştı.

Şahintepe Barınma Hakkı Meclisi hukukçuları ise bu satışı yargıya taşıyarak konuyla ilgili İstanbul Bölge İdare Mahkemesi söz konusu satış hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi. Yargının kendi lehlerine karar vermesinin ardından Çetinkaya ailesi kendi arazilerine baraka yaptı. 

 Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinleri seslerini duyurabilmek için Meclis e gitti! Rantsal dönüşüm istemiyoruz!

RANTSAL DÖNÜŞÜMÜ İSTEMİYORUZ!

Şahintepe Barınma Hakkı Meclisi üyeleri ‘rantsal dönüşüm’e karşı taleplerini dile getirmek için bugün Ankara’ya gitti. TBMM’de siyasilerle bir araya gelen Şahintepeliler taleplerini iletti. Şahintepe Barınma Hakkı Meclisi üyelerinin Ankara’da olması ile belediye, polis eşliğinde mahalleye iş makinalarıyla girdi. Çetinkaya ailesinin evlerinin yerine yapmış olduğu baraka ise yıkıldı.

Söz konuyla ilgili olarak, Cumhuriyet Gazetesi'ne konuşan Tayfun Çetinkaya, “Ankara’da olmamızı fırsat vererek evimizi yıktılar. Komşularımıza göz dağı verip, mücadelemizi kırmaya çalışıyorlar.

Belediye hukuk tanımadan onlarca polis eşliğinde geldi ve yapmış olduğumuz barakayı yıktı. Biz Ankara’ya taleplerimizi iletmek için geldik. Şahintepe komşuluğun devam ettiği ve emekçi halkın yaşadığı bir mahalle. Yetkililerden çok bir beklentimiz yok.

Dönüşüme Şahintepelileri de dahil etsinler. Yapmak istediklerini bizleri mahallemizden sürmeden ve borçlandırmadan yapsınlar. Biz rant odaklı kentsel dönüşümü kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bahçeşehir 1. Kısım'da 390 milyon TL'ye konut imarlı arsa fırsatı! Başakşehir Belediyesi ihale tarihini duyurdu!

Başakşehir Şahintepe'deki kentsel dönüşüm için talepler sıralandı: Şahintepeliler Meclis'e gidiyor!


 


Geri Dön