27 / 04 / 2024

Başakşehir Şahintepe'deki kentsel dönüşüm için talepler sıralandı: Şahintepeliler Meclis'e gidiyor!

Başakşehir Şahintepe'deki kentsel dönüşüm için talepler sıralandı: Şahintepeliler Meclis'e gidiyor!

İstanbul Başakşehir'de Şahintepe Mahallesi'nde yapılacak dönüşüm için, mahalle sakinleri Meclis'in yolunu tuttu. Peki Şahintepe Barınma Hakkı Meclisi'nin talepleri neler? İşte ayrıntılar...



İstanbul Başakşehir’de kentsel dönüşüme karşı barınma haklarını savunan Şahintepe Barınma Hakkı Meclisi, taleplerini dile getirmek amacıyla 28 Kasım Salı günü Meclis'e gidiyor. 

Şahintepeliler, taleplerini Meclis'te bulunan partililere aktaracak.

Başakşehir Şahintepe deki kentsel dönüşüm için talepler sıralandı: Şahintepeliler Meclis e gidiyor!

Şahintepe Barınma Meclisi’nin talepleri şu şekilde sıralandı: 

1. Her şeyden önce Şahintepelilere sorulmadan ilan edilen, “Rezerv Alan” kararının ve imar uygulamalarının geri alınmasını istiyoruz. 

2. Şahintepe’de barınma hakkımızın korunmadığı, ev sahibiyle, kiracısıyla, esnafıyla, işçisi ile Şahintepe’yi bir mahalle haline getiren bizlere sorulmadan herhangi bir “Kentsel Dönüşüm” uygulamasının hayata geçirilmesini onaylamıyoruz. 

3. Vatandaşların barınma ve kent hakkını hiçe sayan herhangi bir dönüşümün halk yararını amaçlamadığını biliyoruz. Bu nedenle de Şahintepelileri dışlayan hiçbir kararı kabul etmiyoruz.

4. Şahintepe’de bir “Dönüşüm” olacaksa bu da mahallemizin kendi gerçekleri ile özdeşleşen, bölge halkının içinde olduğu ve karar aldığı, Mimarlar Odası’nın, Şehir Plancılari Odası’nın, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’nın ve halkın avukatlarının içinde bulunduğu, masa başında değil, halkın tüm bileşenleri ile hep birlikte karar verdiği bir dönüşüm istiyoruz. 

5. Şahintepe’de rant odaklı değil, insanı odağında tutan planlama ve parselasyon talep ediyoruz. 

6. İnsanımızın, ağaçlarımızın, müşterek kamusal alanlarımızın, kent hayvanlarımızın da korunduğu planları görmeyi istiyoruz. Sulukuleliler gibi, Ayazmalılar gibi yerimizden edilmek istemiyoruz. 

7. Geçmişimizi yok edbilecek kentsel dönüşümü istemiyoruz. Taleplerimiz için bir aradayız, tek yürek şeklinde mücadele ediyoruz.

8. Artık rant odaklı dönüşümün karşısında Şahintepe Barınma Hakkı Meclisi var Şahintepe Halkı var. Tüm Şahin tepelileri Barınma Hakkı Meclisi çatısı altında toplanmaya ve mahallemize sahip çıkmaya çağırıyoruz. 

Başakşehir Şahintepe deki kentsel dönüşüm için talepler sıralandı: Şahintepeliler Meclis e gidiyor!

Geçtiğimiz ay Başakşehir Şahintepe Mahallesi'nde bir ailenin evinin sabaha doğru saat beş sularında çevik kuvvet eşliğinde yıkıldığı gündeme gelmişti. 

Evrensel Gazetesi'nden Nisa Sude Demirel'in haberine göre; ahintepe Barınma Hakkı Meclisi hukukçularından Korkmaz Aslan, söz konusu yıkım sırasında 10’a yakın kişiye fiili gözaltı işlemi yapıldığını; ev sahiplerinden İsmail Çetinkaya’nın yoğun biber gazı kullanımı nedeniyle, 78 yaşında bir mahallelinin de kafasına aldığı darbe nedeniyle müşahede altında bulunduğuna dikkat çekmişti. 

Çorum’da 'Yeni Şehir' projesi: Yaklaşık 2 milyon metrekarelik alanda çalışmalar başladı!

Saruhanlı Belediyesi, Manisa'da 13 gayrimenkul satıyor!

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı: İkinci el otomobil fiyatlarındaki artış durdu! Sıra betoncular ve çimentocularda! 

Malatya'da inşaat aşamasında ve hiç oturulmayan evler de yıkıldı: Bu deprem kimsenin aklına gelmedi! 


Geri Dön