28 / 04 / 2024

Çorum’da 'Yeni Şehir' projesi: Yaklaşık 2 milyon metrekarelik alanda çalışmalar başladı!

Çorum’da 'Yeni Şehir' projesi: Yaklaşık 2 milyon metrekarelik alanda çalışmalar başladı!

Çorum’da çevreye duyarlı şehir için çalışmalar start aldı. Söz konusu proje 1 milyon 870 bin metrekare alanda yapılacak.



Çorum'da 1 milyon 870 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek olan 'Yeni Şehir” için altyapı ve yol çalışmaları başladı. 35 metre genişliğinde ve 2 bin 300 metre uzunluğundaki yolun yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, proje hakkında açıklamada bulundu.

Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından başlatılan çalışmalara ilişkin konuşan Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, “Eski Çimento Fabrikası Arazisinin Gazi Caddesi girişinden başlayarak taş ocağının yer aldığı bölgeye kadar yol bağlantısını gerçekleştireceğiz" dedi.

35 metre genişliğindeki bulvarı açmak üzere çalışmalara başladıklarını duyuran Aşgın, "Bazı alanlarda dolgu ve kazı çalışmalarını tamamlayarak önümüzdeki sene içerisinde bu bağlantıyı sağlamış olacağız. Doğaya saygılı, çevreci bir şehir inşa etmek için 'Bismillah' dedik" diye belirtti.

ÇORUM'DA 2 MİLYON METREKARE ALANA İNŞA EDİLECEK

Yaklaşık 2 milyon metrekare alanda yeni şehir kuracaklarını ifade eden Başkan Aşgın, bu şehrin çevreye duyarlı bir şehir olacağını söyledi. "Yenilenebilir enerji kaynaklarını daha çok kullanacağız" diyen kaydeden Başkan Aşgın, "Çevreye duyarlı akıllı şehir oluşturacağız. Tüm çatılarda güneş enerji sistemi zorunlu olacak. Tüm binalarda çatılardan akan yağmur sularının toplanarak sulamada kullanıldığı depolarda olacak" dedi.

Fosil yakıtların azaltılması için üretilen elektrikli otomobiller için apartmanlarda şarj istasyonu, 'Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar' sistemini zorunlu olacağını söyleyen Aşgın, teknolojinin ve bilimin kullanıldığı bir şehir olacağını bildirdi.

AVM BİNASI, KONUT, TURİZM ALANI

Milliyet'te yer alan detaylara göre, Bu proje ile millet bahçesi içerisinde bir şehir kurulacağının bilgisini veren Başkan Aşgın, "Yüzde 75’i yeşil alan ve sosyal donatılardan, yüzde 25’i konut oluşacak. Yapılaşmayı yatay mimari olarak planladık. Yüksek kat olarak sadece çevreyolu kısmına 15 katlı bir turizm alanı ve AVM binası işaretledik. Diğer kısımlar ortalama 6 kat olacak." dedi.

18 BİN METREKARA KONGRE KÜLTÜR MERKEZİ

Yeni şehir projesinde 18 bin metrekare alana ise kongre kültür merkezi inşa edileceğini açıklayan Başkan Aşgın, “Kongre kültür merkezi önünde 20 bin metrekare şehir meydanı inşa edilecek” ifadelerini kullandı.

Saruhanlı Belediyesi, Manisa'da 13 gayrimenkul satıyor!

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı: İkinci el otomobil fiyatlarındaki artış durdu! Sıra betoncular ve çimentocularda! 

Malatya'da inşaat aşamasında ve hiç oturulmayan evler de yıkıldı: Bu deprem kimsenin aklına gelmedi! 


Geri Dön