Kent Haberleri

Başakşehir Sular Vadisi’ndeki İBB’ye ait 20 bin metrekarelik alan geri alındı!

Başakşehir Sular Vadisi’ndeki İBB’ye ait 20 bin metrekarelik alan KİPTAŞ’ın 4 senelik hukuk mücadelesinin ardından geri alındı ve tahliye edildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuyu değerlendirdi. İşte o açıklama...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, geçmiş yönetim tarafından, Başakşehir’de sosyal donatı alanı şeklinde kullandırılması gerekirken, kullanım amacı ve iznine aykırı şekilde özel eğitim kurumu olarak hizmet veren alan ile ilgili verdiği hukuk mücadelesini kazandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaklaşık 4 sene devam eden hukuk mücadelesinden sonra, yeniden kamusal kullanıma kazandırılması planlanan ve tahliye edilirken tahrip edilerek bırakılan eski Petek Eğitim Kurumları'nın olduğu alanda incelemeler yaptı.

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; Ekrem İmamoğlu’na alan ile ilgili bilgi veren KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, iktidarın sorunları olduğu için, araziyi başka bir gruba devrettiklerini dile getirdi. 

Ali Kurt, konuya ilişkin açıklamasında "Biz de bu göreve gelince, buranın amacı dışında kullanıldığını belirledik. Kullanıldığı fonksiyonda bile, almamız gereken kiradan çok daha düşük bir kira aldığımızı belirledik. Yaklaşık 4 sene sürdü bu mücadelemiz. 1 ay önce de tahliye süreçlerine başladık. Gelir olarak zaten İBB'ye kaynak olacak" dedi. 

Kurt, bu alanın hızlı bir şekilde kamuya açık bir sosyal tesisler haline getirileceğinin altını çizdi. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da "Geçmişte, hani ‘ne istediniz de vermedik’ diye tarifledikleri anlayışlara veya kurumlardan birine verilen bu alan, ardından bir şekilde, bizim aklımızın mantığımızın almayacağı ya da ‘bu şekilde bir şey de yapılır mı’ diye düşünemeyeceğimiz bir biçimde, hülle gibi, muhtelif yerlerde de harekete geçirdikleri, süreçler yaşanmış" diye konuştu. 

20 bin metrekare arsa büyüklüğü olan, yaklaşık 10 bin metrekarenin üzerinde eğitim alanlarının olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, "Bugün 1 metrekaresi artık 30-40 bin TL'lere ulaştığını düşündüğümüzde, yani bunun neredeyse 300, 400 milyon yalnızca yapım imalatı veyaa maliyeti olduğu, altında arsasını kattığınızda, çünkü peşkeş çekiliyor" dedi ve doğru düzgün bir kirası da olmadığını dile getirdi. 

Ekrem İmamoğlu, neredeyse kirasız verildiğini ve bunların iştiraklerin üzerinden yapıldığını belirtti. 

İmamoğlu, bu şekilde KİPTAŞ’ın 7 noktada daha hukuki mücadelesinin devam ettiğine dikkat çekti ve  inceleme yapılan alanın arkasındaki 140 öğrencilik yurt binasını da geri almak için mücadele verdiklerini söyledi ve "Allah yukarıda şahittir ki, şurada bir kulübe göstersinler, bir güvenlik kulübesini Ekrem İmamoğlu, 5,5 senede birine vermiş mi?" sorusunu yöneltti. 


TOKİ’den İstanbul ve Ankara’ya 2 bin 558 yeni konut geliyor!

65 yaş maaşı, evde bakım parası, engelli maaşı Eylül'de kaç TL yatacak? İşte yeni zamlı maaş rakamları! 

Ünlü ekonomist Mert Başaran sordu: Kiralar korkunç artıyor ama fiyatlar aynı hızla artmıyorsa bu ne demek?

Konut ve arsa almak için şu an tam zamanı! Uzman isim uyarıyor! Konut fiyatları fırlayacak!