05 / 09 / 2024

65 yaş maaşı, evde bakım parası, engelli maaşı Eylül'de kaç TL yatacak? İşte yeni zamlı maaş rakamları! 

65 yaş maaşı, evde bakım parası, engelli maaşı Eylül'de kaç TL yatacak? İşte yeni zamlı maaş rakamları! 

Emekli ve memur maaşlarına yapılan artışların ardından 65 yaş maaşı, evde bakım parası, engelli aylığı ödemelerine de zam geldi. Peki 65 yaş maaşı, evde bakım parası, engelli maaşı Eylül'de kaç TL yatacak? İşte o son dakika zamlı maaşlar...



2024 Haziran enflasyon oranının açıklanmasının ardından önce emekli ve memur maaşlarına, ardından da sosyal desteklere zam yapıldı. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Haziran ayına ilişkin enflasyon rakamlarına göre memur ve emeklilere yüzde 19.31 oranında maaş zammı yapıldı. Söz konusu zamların ardından, 65 yaş aylığı, evde bakım parası ve engelli maaşına da zam geldi. 

İhtiyaç sahibi vatandaşlara devlet tarafından 65 yaş aylığı, evde bakım parası ve engelli maaşı veriliyor. Peki zamlı 65 yaş aylığı, evde bakım parası ve engelli maaşı kaç TL oldu? İşte merak edilen o son dakika rakamlar...

65 yaş maaşı, evde bakım parası, engelli maaşı Eylül de kaç TL yatacak? İşte yeni zamlı maaş rakamları! 

65 YAŞ AYLIĞI, EVDE BAKIM PARASI, ENGELLİ MAAŞI KAÇ TL OLDU 2024?

65 yaş aylığı Temmuz'dan önce 3 bin 504,84 Türk Lirası olarak hesaplara yatırılıyordu. Temmuz ayında yapılan zamla beraber, 65 yaş aylığı, 4 bin 180,6 TL'ye yükseltildi. 

2006'da engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatılan Evde Bakım Yardımı da Temmuz zammıyla arttı. Temmuz'dan önce 7 bin 608 Türk Lirası şeklinde ödenen evde bakım parası, 9 bin 77 liraya çıktı. 

Ocak 2024 itibarıyla yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşlar için 2 bin 797 TL, yüzde 70 ve üzeri engelli raporuna sahip olan vatandaşlar için 4 bin 196 lira maaş ödeniyordu. 

Temmuz 2024 zammının ardından yüzde 40-69 engeli olan vatandaşlara ödenen maaş 3 bin 338 liraya, yüzde 70 ve üzeri engeli olan vatandaşların maaşı da 5 bin liraya yükseldi. 

65 yaş maaşı, evde bakım parası, engelli maaşı Eylül de kaç TL yatacak? İşte yeni zamlı maaş rakamları! 

65 YAŞ MAAŞINA KİMLER BAŞVURABİLİR? 

1. 65 yaşını tamamlamış olanlar,

2. Sosyal Güvenlik Kurumundan (SSK, Emekli Sandığı, BAĞ-KUR) gelir ve aylık hakkı olmayan, 

3. Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödemesi yapmayan,

4. 2022 sayılı Kanunda belirtilen muhtaçlık sınırından az geliri olan ve bu durumu Valiliklerce/Kaymakamlıklarca tespit edilen kişiler 65 yaş aylığı için başvuruda bulunabilir. 

65 yaş maaşı, evde bakım parası, engelli maaşı Eylül de kaç TL yatacak? İşte yeni zamlı maaş rakamları! 

EVDE BAKIM MAAŞI KİMLER ALABİLİR? 

Üveyler de dahil olmak üzere bakıma muhtaç engellinin; eşi, çocukları ile çocuklarının eşleri, ana ve babası ile bunların ana ve babası, torunları ile torunlarının eşleri, kardeşleri ile kardeşlerinin eşleri, kardeşlerinin çocukları ile kardeş çocuklarının eşleri, eşinin ana ve babası, eşinin kardeşleri, eşinin kardeşlerinin eşleri ile çocukları, amcaları ve amcalarının eşleri, amca çocukları ile bunların eşleri, halaları ile halalarının eşleri, hala çocukları ile bunların eşleri, dayıları ve dayılarının eşleri, dayı çocukları ile bunların eşleri, teyzeleri ve teyzelerinin eşleri, teyze çocukları ile bunların eşlerinin engellinin bakımını sağlaması halinde evde bakım maaşında hak sahibi olabiliyor. 

Ünlü ekonomist asgari ücret için rakam telaffuz etti! Asgari ücret 2025 Ocak'ta ne kadar olacak?

Orta vadeli program yorumu: Konut ve araba fiyatları düşmeye devam edecek

Memur ve emekli maaşlarına senede bir kez zam şartı! Milyonları şok eden iddia!


Geri Dön