05 / 09 / 2024

Ünlü ekonomist asgari ücret için rakam telaffuz etti! Asgari ücret 2025 Ocak'ta ne kadar olacak?

Ünlü ekonomist asgari ücret için rakam telaffuz etti! Asgari ücret 2025 Ocak'ta ne kadar olacak?

17 bin 2 liraya çıkartılan asgari ücrete yılda bir kez zam yapılacağı açıklanmıştı. Milyonlarca çalışan dört gözle 2025 yılının Ocak ayında asgari ücrete yapılacak zammı beklerken ünlü ekonomist Şeref Oğuz da asgari ücret için rakam telaffuz etti.



Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren ve 17 bin 2 liraya çıkartılan asgari ücrete yılda bir kez zam yapılacağı açıklanmıştı. Pek çok kişi asgari ücrete 2025 yılının Ocak ayında ne kadar zam geleceği ile ilgili araştırmalar yaparken, ünlü ekonomist Şeref Oğuz, katıldığı televizyon programında 2025 yılı için asgari ücret tahminini açıklayarak, yeni Orta Vadeli Program (OVP) hakkında çarpıcı yorumlar yaptı.

Şeref Oğuz açıklamasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın 2025-2027 dönemini kapsayan OVP’yi açıklamasından sonra Oğuz, programın eksikliklerine dikkat çekti.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre 2024 enflasyon tahmininin yüzde 33’ten yüzde 41,5’e, 2025 için ise yüzde 15,2’den yüzde 17,5’e yükseltilmesi, ayrıca büyüme hedeflerinin 2024 için yüzde 4’ten 3,5’e, 2025 yılı için de 4,5’ten 4’e düşürülmesi ekonomideki değişen beklentileri ortaya koydu.

Şeref Oğuz, Sözcü TV'de yaptığı değerlendirmelerde orta vadeli programın uygulanabilirliğine dair şüphelerini anlattı ve Bakan Mehmet Şimşek’in bu programı uygulama konusunda zorlanacağını” dile getirdi.

Şeref Oğuz ayrıca, açıklanan programın emekli ve çiftçilere yeterince yer vermediğini söyleyerek, asgari ücret için de bir tahmin yaptı. 

Ünlü ekonomist asgari ücret için rakam telaffuz etti! Asgari ücret 2025 Ocak ta ne kadar olacak?

Peki asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Milyonlarca kişinin merakla beklediği asgari ücret 2025 yılının Ocak ayında ne kadar olacak? İşte Ekonomist Şeref Oğuz'un asgari ücret için telaffuz ettiği o rakam...

Şeref Oğuz açıklamasında milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren asgari ücret ile ilgili olarak “2025 yılında asgari ücretin 20 bin Türk Lirası olabileceğini, bunun seçim öncesi bir mesaj niteliği taşıdığını" söyledi.

ASGARİ ÜCRET ERİYOR


Cumhuriyet gazetesinden Savaşkan İskefli imzalı haberde giderek daha da artan hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon karşısında asgari ücrette ciddi erime yaşandığı belirtilmişti. 2024 yılının Ocak ayında 17 bin 2 Türk Lirası olarak açıklanan asgari ücretin aradan geçen 8 ayda 5 bin 430 TL 31 kuruş değer kaybettiği açıklanmıştı. 

 

İnşaat sektörüne bir darbe de demirden geldi! İstanbul demir fiyatları beş günde 300 TL birden arttı!  

Şeker Kule'deki ofisler konut oluyor! İmzalar atıldı!

Büyükçekmece'deki sahte villalar davasında son durum! Tahliye edilen sanık yeniden tutuklandı!


Geri Dön