29 / 04 / 2024

Başakşehir Vadişehir'de ikinci etap satışa çıktı!

Başakşehir Vadişehir'de ikinci etap satışa çıktı!

Irmak Group, Çolakoğlu Yapı, Bordo Yapı ve İntes Yapı'nın ortak girişimiyle, hayata geçirilen 650 konut ve 60 ticari üniteden oluşan projenin ilk etabında yer alan 400 dairenin yüzde 60'ı ise satıldı.



Başakşehir'de iki etap halinde yükselen Vadişehir projesinin 250 konuttan oluşan ikinci etabında satışlar başladı. Irmak Group Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Akgül, projenin ilk etabında metrekare satış fiyatlarının 3 bin liradan başladığını hatırlatırken, yeni etabın 3 bin 800 liradan satılacağını söyledi. Proje bitiminde metrekare fiyatlarının 8 bin liraya kadar çıkmasını beklediklerini anlatan Akgül, 550 milyon lira yatırım yaptıkları Vadişehir'de teslimleri 2017 yılının ilk çeyreğinde başlatacaklarını hatırlatarak, ilk etapta bir blokun yerli bir yatırımcı tarafından alındığını vurguladı. 


Sabah





Haber Milliyet Ege Rehberi'nde şu şekilde yer aldı;


Başakşehir'de hayata geçen 'Vadişehir' projesinde ikinci etap olan 250 konut daha satışa çıktı. 1.5 milyon metrekarelik şehir parkına komşu olmasıyla dikkat çeken projenin yeni etabının yüzde 60'ı, lanse edilmeden satıldı.


Irmak Group, Çolakoğlu Yapı, Bordo Yapı ve İntes Yapı'nm ortak girişimiyle, hayata geçirilen 650 konut ve 60 ticari üniteden oluşan Başakşehir'deki Vadişehir projesinde 250 konutluk ikinci etap hayata geçiyor. Vadişehir projesiyle bölgeye marka değeri kazandırdıklarını belirten Irmak Group Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Akgül, yapılacak yeni etaplarla birlikte projenin şehir parkının yanı başında, yeni bir şehir oluşturacağını belirtti. 



Yüzde 60'ı satıldı 


Vadişehir projesinde altı aylık sürede yüzde 60 satış gerçekleştirdiklerini ifade eden Yüksel Akgül, şunları söyledi: "Satışlar beklentilerimizin üstünde devam ediyor. Projemiz lansmandan bugüne dek yüzde 50 civarında bir kazanç sağladı. 


Şu an metrekare fiyatlarımız 3 bin 800-4 bin 800 lira bandında. Proje tamamlandığında metrekaresinin 8 bin lira olmasını öngörüyoruz.  Projede oluşturduğumuz mahalle konsepti büyük beğeni topladı. Dairelerimizin tamamını geniş ve ferah kullanım alanları sunacak şekilde tasarlandı. Projedeki en küçük dairemizin büyüklüğü 126 metrekare." 


Mega yatırımlar... 


Başakşehir'deki 1.5 milyon metrekarelik şehir parkının bitişiğinde konumlanan projede yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını belirten Akgül, şöyle konuştu: "Projemiz donatılan ve konumu itibariyle bu bölgenin Vadişehir olarak anılmasını sağlayacak. Başakşehir bölgesi bizim son derece güvendiğimiz bir bölge. Önemli devlet yatırımlarının ve mega projelerin bu bölgede yer alması da Başakşehir bölgesini öne çıkartıyor. Vadişehir projemiz de; toplam değeri 100 milyar doları bulan 3. 

Köprü, Kanal istanbul, 3. Havalimanı, Kuzey Marmara Otoyolu, metro ve çalışmaları hızla devam eden Havaray'm da bulunduğu mega yatırımların çevrelediği bir merkezde yer alıyor." 



10 BİN KONUTU HAYATA GEÇİRECEK 


Akgül, Vadişehir projesinde oluşturdukları ortaklığı devam ettirme kararı aldıklarını belirterek, bölgedeki yatırımlarına yenilerini eklemek üzere çalışmalara başladıklarını söyledi. Akgül, "Bu kapsamda Başakşehir bölgesinde Irmak Group, Çolakoğlu Yapı, Bordo Yapı ve İntes Yapı ortaklığıyla Vadişehir markalı yeni projelerimizi hayata geçireceğiz. 

Vadişehir'in yeni halkalarını oluşturacak bu projelerimizle birlikte 2025 yılma kadar bu bölgede aktif şekilde faaliyet göstererek yaklaşık 10 bin konutu hayata geçireceğiz" dedi. 



Milliyet Ek




Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İstanbul'un 'yeni genişleme alanı' Başakşehir bölgesinde devletin 100 milyar dolarlık alt ve üstyapı projeleri yürüttüğünü söyleyen Vadişehir Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Akgül, "Bölgede 650 konutluk projemiz yükseliyor. 2025 yılına kadar bu bölgede çok sayıda proje yapacağız" dedi. 


IRMAK Group, Çolakoğlu Yapı, Bordo Yapı ve İntes Yapı ortaklığında geçtiğimiz günlerde inşaatı başlayan Vadişehir Projesi'nin yönetim kurulu başkanı Yüksel Akgül, bölgede kendüerine ait başka arsalar da olduğunu belirterek, 2025 yılma kadar bu bölgede çok sayıda proje yapacaklarım söyledi. Bu odaklanmanın nedenini de "Başakşehir İstanbul'un yeni genişleme alanı. Bu bölgede toplam değeri 100 milyar doları bulan 3. Köprü, Kanal istanbul, 3. Havalimanı, Kuzey Marmara Otoyolu, Metro ve Havaray gibi devlet yatırımları devam ediyor. Bizim projemiz Vadişehir de 550 milyon liralık bir yatınm olacak" dedi. 


50 bin metrekare arsaya, 200 bin metrekare inşaat başladıklarım belirten Yüksel Akgül, projede 2017'nin ilk 6 ayında teslimlere başlayacaklarım söylüyor. Akgül şöyle devam ediyor: "Vadişehir Projesi, 1.5 milyon metrekarelik şehir parkının yam başında yükseliyor . İlk etaptaki satış yüzde 75'i buldu. 

Projenin devamında da arsalarımız var onları da değerlendireceğiz. Biz mümkün olduğunca kamuya bulaşmadan devam edeceğiz. Zeytinburnu'nda da 8.5 dönüm yerimiz var. Projelerini yapıyoruz. 2016'da ona da başlarız." 



MAHALLE KONSEPTİ 


Yüksel Akgül, projenin şuan metrekare bazında 3.800-4.800 lira bandında satüdığını belirterek, "Oluşturduğumuz mahalle konsepti büyük beğeni topladı. 

Dairelerimizin tamamını geniş ve ferah. Projedeki en küçük dairemizin büyüklüğü 126 metrekare.  TOKİ  de bölgede 2.500 konutluk büyük bir Osmanlı mimarisi tarzında mahalle planlıyor. Az katlı ve çok nitelikli bir mahalle çıkacak ortaya. Biz de bu tarz projeler üretmek istiyoruz" dedi. 



İSTANBUL'UN EN BÜYÜK ŞEHİR PARKI YAPILACAK 


VADİŞEHİR Yönetim Kurulu Başkam Yüksel Akgül, TOKİ'nin bölge için açıkladığı 1.5 milyon metrekare büyüklüğündeki şehir parkı projesinin de çok önemli bir proje olduğunu belirtiyor ve "Projemizin hemen yam başında yer alan vadide kurulacak bu şehri parkı 5.5 km uzunluğunda ve yaklaşık 3 kilometre eninde olacak. 

Kayaşehir'in merkezinden Vadişehir'e uzanacak sahada; koru alanlan, parklar, bisiklet ve yürüyüş parkurları, dinlenme ve piknik alanları ile vatandaşların birincil ihtiyaçlarım karşılayacak sosyal tesisler yer alacak" diye konuştu. 



KUYUMCU, SANAYİCİ, İNŞAATÇI 


İnşaat işlerine 2004'te girdiklerini belirten ve Vadişehir projesini "Irmak Group, Çolakoğlu Yapı, Bordo Yapı ve İntes Yapı" ortaklığıyla hayata geçireceklerini anlatan Yüksel Akgül, Irmak Grup'un geçmişini şöyle özetledi: "Yozgatlıyız. Babam ve amcamlar 1974'te Kapalıçarşı'da altın imalatı ve satışı ile iş hayatına atıldı. IDA (Irmak Döviz Altın) altın imalatı ve toptan satışı yapıyor. Küpe, kolye, bilezik, künye gibi ürünler üretiyoruz. 1984'te Trabzon'a da altın imalat yatırımı yapmıştık. 

1989'da Irmak döviz büroları resmileşti ve biz de gerekli teminatlan verip şubeleştik. Kuyumculukta ise yurt dışında mağazalar açtık, iç pazarda toptancı olarak devam ettik. 

Halen çoğu yurt dışında 17 IDA mağazası var. (Avusturya, Romanya, Moldovya ve Azerbeycan'da) Kuyumculukta 120 kişilik istihdamımız var. Elvan ile Azerbeycan'da bisküvi çikolata üzerine ortaklık yaptık. Sibirya'da da Ruslarla kereste, tomruk ortaklığımız var. Mali'de ise büyük altın madenlerinden birini aldık ancak Fransızlar işgal edince orada yatırımlan durdurduk bekliyoruz. 2004'ten soma da'inşaat sektörüne girdik. Genelde kendi arazi stoklarımız üzerinde inşaat yapıyoruz. Kurtköy, Çorlu ve Kayabaşı'nda arazilerimiz var. Irmak Grup 8 şirketten oluşuyor ve yurt dışıyla birlikte 1000'den fazla çalışanımız var." 


Hürriyet



Geri Dön