Genel

Başakşehir'de icradan 110 bin TL'ye satılık konut!

Küçükçekmece 2. İcra Müdürlüğü Başakşehir İlçesi İkitelli 1. Mahalle, 1260 ada, I Parsel A5 Blok 29 nol B. bölüm olan taşınmazI  satmak üzere ihale düzenlediğini açıkladı

Küçükçekmece 2. İcra Müdürlüğü tarafından yapılan satışın detayları şöyle:

KÜçÜKçEKMECE 2. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN
DOSYA NO 2010- 4657 Tal
GAYRİMENKULUN AçIK ARTIRMA   İLANI
 
Bir borçtan dolayı ipotekli bulunan aşağıda cins, miktar, vasıf ve kıymetleri yazılı olan taşınmaz açık artırma sureti ile satılacaktır.

TAPU KAYDI:
Başakşehir Tapu Sicil Müdürlüğünce düzenlenen 18.08.2010 tarihli ve 8871 yevmiye sayılı tapu kayıt örneğine göre Başakşehir İlçesi İkitelli 1. Mahalle, 1260 ada, I Parsel A5 Blok 29 nol B. bölüm olan taşınmazın 1/1 payının Paşa Oğuzhanoğlu adına kayıtlı olduğu, kaydında dosya haczinin mevcut olduğu bildirilmiştir.

İMAR DURUMU:
Başakşehir Belediye Başkanlığı imar ve şžehircilik Müdürlüğünce tanzim edilen 19.07.2010 tarih ve 10301 sayılı İmar durumu yazısına göre söz konusu taşınmaz 1/1000 ölçekli 04.07.2003 onay tarihli İkitelli Toplu Konut Alanı Uygulama İmar Planı kapsamında konut alanında kalmakta olup A:2.00,   H: Serbest olmak üzere Plan notu ve yönetmelik şartlarında yapılaşmaya haizdir denilmiştir.

TAşžINMAZIN HALİ HAZIR DURUMU VE NİTELİKLERİ:
Satışa konu taşınmaz; İstanbul İli,Başakşehir ilçesi, Başakşehir 4, Etap 1 .Kısımda tapunun 1260 ada 1 parsel numarasında kayıtlı 107,320.630 metrekare miktarlı kat mülkiyeti tesisli otuz dört bloklu binbeşyüzkırkdört meskenli kargir apartmanda 4/10496 arsa paylı A5 Blok 7.Kat 29 nolu meskenin tamamı niteliğinde olup taşınmaz mesai saatlerinde kapalı olduğundan emsal daireler tetkik edilmiş olup; Taşınmaz Bodrum kat + Zemin kat + 11 normal kattan müteşekkil BAK tarzda Blok nizamda, 2. Sınıf malzeme ve işçilik kalitesi ile inşa edilmiş, elektrik, sıhhi tesisat, doğalgaz tesisatı ile yangın merdiveni ve 2 adet asansörü mevcut, katlarında dörder daireli ana binanın 7. Normal katında yer alan ana daire   67.52 m3 alana sahip, antre-hol, mutfak, salon, iki yatak odası, banyo, WC ile balkon mahallerinden müteşekkil. Emsal dairelerde ıslak hacim zeminleri seramik, duvarları sıvalı ve boyalı, pencere doğramaları PVC ve ısıcamlı, banyo, wc duvarları fayans, mutfaklarında sabit tezgah üzerinde ahşap mutfak dolapları, banyolarında sıhhi tesisat armatürleri ile tamamlayıcı aksesuarları bulunmaktadır. Taşınmaz kalorifer ısıtmalı, elektrik ve sıhhi tesisat ana bina dahilinde iki adet asansör, elektrik sıhhi tesisat ve doğalgaz tesisatları mevcut, bulunduğu konum itibariyle her türlü belediye ve alt yapı hizmetlerinden istifade edecek konumda iskana elverişli talebin yoğun olduğu iskan sahasında kalmaktadır.
KIYMETİ:
Satışa konu İstanbul Başakşehir İlçesi İkitelli 1. Mahalle, 1260 ada 1 parsel sayılı 107,320.63 m2 miktarlı kat mülkiyeti tesisli otordör bloklu binbeşyüzkırkdört meskenli kargir apartmanda 4/10496 arsa paylı A5 Blok 7. Kat 29 nolu meskenin tamamına 110.000,00-TL Bilirkişi tarafından değer takdir edilmiştir.
SATIşž şžARTLARI:
1-) Satış 05/09/2011 günü: Saat 14 '20 den 14.35'e kadar Küçükçekmece 2 İcra Müdürlüğü adresinde satılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen bedellerin %60 ve satış masraflarını ve rüçhanlı alacaklıların alacaklarını geçmek şartı iie satış yapılır. Böyle bir bedel ile alıcı çıkmadığı takdirde en çok artıranın taahhüdü baki kalmak kayıt ve şartı ile 1 15/09/2011 günü aynı yer ve aynı saatlerde olmak üzere 2'inci açık artırmaya çıkartılacaktır. Bu artırmada da tahmin edilen değerin %40 oranını aşması ve satış masrafları ile rüçhanlı alacaklıların alacaklarını geçmek kayıt ve şartı ile en çok artırana satış yapılır.
2-) Artırmaya iştirak edeceklerin takdir edilen kıymetlerin %20 si nispetinde ayrı ayrı pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediği takdirde 10 günü geçmemek üzere mehil verebilir, ihale damga resmi ve KDVnin tamamı ile tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ile tellaliye bedeli satış bedellerinden ödenir.
3-) İpotek sahibi alacaklılar ile diğer ilgililerin (İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir) bu gayrimenkul üzerindeki haklanın hususu ile faiz ve masrafa dair olan iddiaları dayanağı belgeler ile birlikte 15 gün içinde Müdürlüğümüze bildirmeleri gerekir, aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.
4-) Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmez ise ihale (İK nun 133 maddesi gereğince fesli edilir, iki ihale arasındaki farktan ve % yasal faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.
5-) Tapu sicilinde adresleri mevcut olup da kendilerine tebligat gönderilen ilgililere tebligat yapılamadığı taktirde ayrıca adres tahkiki yapılmayıp işbu ilan tebliğ yerine geçerli sayılacaktır.
6-) şžartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için açık olup masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilecektir.
7-) Satışla iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, daha geniş bilgi almak isteyenlerin Müdürlüğümüzün yukarıda numarası yazılı dosyası numarası ile başvurmaları ilan olunur.

BN:46477
www.bik.gov.tr

Detaylı bilgi için tıklayın