Genel

Başakşehir'de icradan 957 bin TL'ye satılık arsa!

Küçükçekmece 4. İcra Dairesi, İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, İkitelli Mahallesi, 1559 ada, 4 parselde yer alan 6 bin 381 metrekare alanlı tarlanın .mehmet Ali Sipahi'ye ait 1/8 hissesi ile Serdar Bağdalı'ya ait 1/8 hissesini satışa sunuyor

T.C. KÜçÜKçEKMECE/İSTANBUL 4. İCRA DAİRESİ
2010/6712 TLMT.

TAşžINMAZ AçIK ARTIRMA İLANI Satılmasına Karar Verilen Taşınmazın Cinsi, Kıymet), Adedi Evsafı:

Taşınmazın Tapu Kaydı  : İstanbul ili, Başakşehir ilçesi, ikitelli mahallesi, 1559 ada, 4 parsel sayılı 6.381,36m2 alanlı tarlanın borçlu Mehmet Ali SİPAHİ'nin 1/8 hissesi ile Serdar Bağdatlı adına düşen 1/8 hissesi satılacaktır. Ayrıca tapu şehrinde Askeri nedenle yapılaşması kısıtlı alanda olduğu, Askeri güvenlik bölgesinde olduğu 30/11/1998* tarih ve 11438 yevmiye ite şerh konulduğu dosyasında bulunan 06/09/2010 tarihli tapu yazısından anlaşılmıştır. Taşınmazın İmar Durumu  :   İstanbul ili,   Başakşehir ilçesi, Başakşehir mahallesi, F21C11b2b pafta, 1559 ada, 4 parsel sayılı, söz konusu parsel:1/1000 öiçekli,11/04/2Gܛ7 onay tarihli Kayabaşı Toplu Konut alanı ve yakın çevresi uygulama imar planı kapsamında askeri güvenlik bölgesi içerisinde mezarlık alanında kalmaktadır. Tapu kaydı ve ekii çap; mahalline uygulandığında çapına ve zeminine uygun olduğu tespit edilmiştir.

Taşınmazın Yüzölçümü  : 6.381,36m2

Taşınmazın Hali Hazır Durumu ve Özellikleri: İstanbul ili, Başakşehir ilçesi, ikitelli mahallesi Habibler çatalca yoluna cephe.adresinde mevcut tapunun 1559 ada ,4 parsel, sayılı 6.381,36 m2 alanlı arsanın etrafının tamamı Askeri tesisler ile çevrili olduğu ayrıca tapu şehrinde Askeri neden ile yapılaşması kısıtlı alanda olduğu ve Askeri güvenlik bölgesinde kaldığı için yapılaşmaya müsaade edilmediği arsanın çok ileri batısında yeni TOKİ konutlarının yapılaşma mahallerinin mevcut olduğu ancak arsa askeri alanda ve imar durumunda mezarlık alanında kaldığından arsada herhangi bir yapılaşmanın olmadığı boş arsa. olduğu görülmüştür. Aynca hisseli olduğundan hesaplamalar yalnEca arsa üzerinden hisse bazında yapılacaktır.

Takdir Olunan Kıymeti  : 957.204,00 TL
KDV Oranı : %18

1. Satış Günü  ; 17/05/2011 Günü saat: 15:00-15:10
2. Satış Günü  : 27/0672011 Günü Saat: 15:00-15:10
Yukarıda özellikleri yazılı taşınmaz/lar bir borç nedeni ile açık arttırma suretiyle satılacaktır.

Satış şžartları:
1- Satış yukarıda belirtilen gün ve saatte KÜçÜKçEKMECE 4. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'da açık artırma sureti ile yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60 nı ve rüçhanlı alacaklılar varsa olacakları mecmuunu ve satış masraflannı geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile yukarıda belirtilen gün ve saatlerde ikine. arttırmaya çıkılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememiş ise taşınmaz en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. şžu kadarki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına ruchanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmaz ise satış talebi düşecektir.

2- Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si nisbetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale damga pulu % KDV. Tapu harcının 1/2 si, tahliye ve teslim masraflar alıcıya aittir. Tellaliye ve birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususu ile faiz
ve masrafa dair dan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri
lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatılmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan iüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardanve ayrıca temerrüt faizinden meteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsH olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-   ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenleri şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/6712 Talimat sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
 
(İc.İf.K.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com