29 / 04 / 2024

Başaran Ulusoy: Bodrum kıyıları kurtulabilir!

Başaran Ulusoy: Bodrum kıyıları kurtulabilir!

Turist sayısındaki artışın yüzde 10.68 olduğunu belirten TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Başbakan Erdoğan'ın Bodrum kıyılarına ilişkin tepkisini haklı bulduğunu belirtti ve "Başbakan bize görev versin hepsini tespit edelim" dedi..




ANTALYA'DAKİ ARTIŞ %31,67

 İlk 7 ayda turist sayısındaki artış yüzde 10.68 olduğunu belirten Ulusay, "Turist sayısında yüzde 10.68'lik artış oldu. Bu, önemli bir artış. En büyük artış Suriye'den. En büyük düşüş ise eksi yüzde 6.36 ile İran pazarında. Antalya'da yüzde 31. 67, İstanbul 'da yüzde 30.70, Muğla, Edirne'de yüzde 8 ve Artvin'de ise yüzde 5'lik artış var. Avrupa ülkelerinde yüzde 3 artış oldu. En fazla artış ise Fransa 'dan. Geçen yıl yüzde 14 düşmüştü, bu yıl yüzde 1.5 artış var. Suriye, Gürcistan ve Ukrayna ilk üç sırada yer alıyor." Dedi.
En büyük artış büyük göç dalgasının yaşandığı Suriye'den geldiğine işaret eden Ulusoy," Sektör yüzde 10 büyümüş. Suriye genel rakama o kadar etki etmez. Avrupa ülkelerinden de artmış. Türkiye turizmi çok kriz atlattı. 2008'den beri ise atakta. Kazandığımızı vermek istemiyoruz.
Çok fırtına atlatük, artık krizlere karşı daha dayanıklıyız. Yani haziran ayında yaşanan Gezi Parkı olaylarının korkulduğu kadar etkisi olmamış...Evet, genelde fazla tesir etmedi.
Lokal olarak Taksim civarındaki otelleri etkiledi. Öte yandan Mısır'daki olaylar yüzünden o ülkeye gitmeyenler de bize geldi. Türkiye normal seyrinde yürüyor. 2012'de zaten bağlantılarımın yapmıştık" ifadelerini kullandı.

GEZİ PARKINI POZİTİFE ÇEVİRMEYE ÇALIŞTIK

Gezi olayları Türkiye'nin güvenli ülke algısını etkilerini olumlu yönde çevirmek için çalıştıklarını anlatan Başaran Ulusoy, "Biz bu olayları pozitife çevirmeye çalıştık. Türkiye'de demokrasi işliyor. Demokratik hakların kullanılması her ülkede oluyor.
Biz de bunu anlattık. Türkiye'nin itibarının korunmasını istiyoruz. Aynca yurtdışından gelmek isteyenlerin bazılan da diyor ki Türkiye'de demokratik haklar varmış. Tabii bu hakların kullanılmasından yanayız ama kullanırken demokratik haklarımıza da müdahale edilmemesi, ticaretimize mani olunmaması lazım.
Ayrıca 30 bin turist içinde 50-100 binden söz edecek halimiz yok. O dönemde kongreler iptal olmadı. Birkaç gemi dışında kruvaziyer turizm etkilenmedi" şeklinde konuştu.

ARTIK YETER, ALLAH AYKINA DURSUNLAR
Başbakan'ın Bodrum kıyıları tepkisi hakkında da konuşan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Çok doğru bir tepki. Haklı buluyorum. Ben zaten kıyılarda 5 kattan daha fazla yapıya izin verilmesine karşıyım.
Buna izin veren belediye başkanına dava açılsın. Artık yeter, Allah aşkına dursunlar. Bir tatil beldesinde beş katlı bina olmaz. Kentlerin kimliği kalmadı, şehrin belleği de gidiyor. 20 katlı bir binada tatil yapmak ister misin?"


Antalya Hilal

Geri Dön