26 / 10 / 2024

Bodrum ve Ege kıyılarına ilgi artıyor, Muğla fiyat artışında başı çekiyor...

Bodrum ve Ege kıyılarına ilgi artıyor, Muğla fiyat artışında başı çekiyor...

Konut satışları Eylül ayında iki yılın zirvesini görürken, yerli ve yabancı yatırımcının Bodrum ve Ege kıyılarına olan ilgisi sürüyor. Bodrum’un da etkisiyle Muğla Eylül ayında konut fiyatlarının en çok arttığı illerin başında geldi. TÜGEM Bodrum Başkanı Sevil Ece Gümüş, bölgedeki fırsatları ve arta




Türkiye’nin en önemli turizm yörelerinden biri olan Bodrum ve Ege Bölgesi, yerli ve yabancı yatırımcıların radarında. Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Bodrum Başkanı Sevil Ece Gümüş, bölgede gayrimenkul piyasasında yaşanan son durumu ve yatırım fırsatlarını değerlendirdi.

Bodrum ve çevresine pandemi döneminde başlayan talebin sonrasında da devam ettiğini söyleyen Gümüş, “Pandemi sonrası Bodrum, doğası ve lüks yaşam tarzıyla dikkat çekmeye başladı. Özellikle tatil amaçlı konutlara olan talep arttı ve bu da fiyatları yükseltti” diye konuştu.

Gümüş hem yerli hem de yabancı yatırımcıların bölgeye yoğun ilgi gösterdiğini söylüyor. Yerli yatırımcıların yazlık konut ve yüksek kira getirisi sağlayan daireleri tercih ederken, yabancıların ise lüks villalar ve deniz manzaralı projelere ilgi gösterdiğini belirtiyor. Tarım  ekoturizm alanlarında da uygun arazilere rağbet olduğunu ekliyor.

Bodrum ve Ege kıyılarına ilgi artıyor, Muğla fiyat artışında başı çekiyor...

KONUT SATIŞLARI EYLÜL'DE İKİ YILIN ZİRVESİNDE

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Eylül ayında konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 37,3 oranında artarak iki yılın zirvesine çıktı. Eylül ayında ipotekli satışlarda da arıtış gözlendi. İpotekli satışlarda, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 87,4 oranında bir artış yaşandı. Emlakjet’in Eylül 2024 raporuna göre en hızlı artış Ege kıyılarında görüldü. Bodrum’un da etkisiyle satılık konut fiyatlarına en büyük artış Muğla ve Aydın’da görüldü.  

İpotekli konut satışlarındaki artışın nedeninin bankaların kredi faizlerinde yaptığı indirim ve avantajlar olduğunu ifade eden Başkan Gümüş, şunları söyledi: “Eylül ayında 44 bin 858 ilk el konut satışı yapılırken, ikinci el konut satışlarında ise 96 bin 61 konut el değiştirdi. Birinci el konut satışlarının artması, yeni projelerin sektördeki önemini gösteriyor. İkinci el konutlar da hala büyük ilgi görüyor.”

Bodrum ve Ege kıyılarına ilgi artıyor, Muğla fiyat artışında başı çekiyor...

EN FAZLA KAZANDIRAN BÖLGELER

Ege kıyılarında gayrimenkul yatırımı yapmayı planlayanlar için en çok kazandıran bölgeler arasında Bodrum, Çeşme,  Alaçatı, Fethiye, Marmaris, Kuşadası ve Didim ilk sıralarda yer alıyor.

TÜGEM Bodrum Başkanı Sevil Ece Gümüş, bu bölgelerdeki cazibeyi artıran unsurları lüks yaşam, sosyal hayat ve marina olanakları olarak sıraladı. Çeşme'nin şifalı suları ve rüzgar sörfü olanaklarının da yazlık konut talebini artırdığını ifade eden Sevil Ece Gümüş, Alaçatı'nın tarihi dokusu ve sunduğu sosyal yaşamla cazibe merkezi olduğunu belirtti. Fethiye’nin ise doğal güzellikleri ve turistik merkezlere yakınlığı ile yaz sezonunda yüksek kiralama potansiyeli sunduğunu kaydetti.

FİYAT ARTIŞINI TETİKLEYEN FAKTÖRLER

Gayrimenkul fiyatlarındaki artışa da değinen Sevil Ece Gümüş, bölgede gelişen alt yapı çalışmaları ve lüks konut projelerinin fiyatlardaki yükselişi tetiklediğini anlattı: “Yerli ve yabancı yatırımcıların bölgeye olan ilgisi, bölgedeki konutların yüksek kira potansiyeli fiyatları yükseltti.  Yeni yollar ve havalimanları gibi altyapı yatırımları, bölgenin erişilebilirliğini artırdı. Ayrıca, lüks konut projeleri de talep görmeye başladı.” 

 

Konya ve Malatya’da arsa, dükkan ve arazi satılıyor. Belediyeler o tarihleri açıkladı

Konutta fiyat artışı büyük şehirlerden, küçük ilçelere kaydı. İşte son bir yılda en çok değerlenen ilçeler…

7 bin lira üstü ödemelerde banka şartı resmen başladı!

Konut satış adedi eylülde 140 bin 919'a ulaştı! Bu konutları kimler alıyor?

Ev alacaklara ve kiralayacaklara sahte ilan uyarısı: Emlak fiyatları yükseldi, bunlara dikkat edin!

Konut almak isteyenlere 'geç kalmayın' uyarısı! Fiyatlar yüzde 40'a yakın yükselecek!

Altında tarihi rekor! Kapalıçarşı'da gram altın fiyatı 3.123 TL! Ons altın 3.111 dolar! Yatırımcılara müjde!

 


Geri Dön