03 / 05 / 2024

Başbakan Erdoğan: Adana'ya 14.5 katrilyon yatırım yaptık!

Başbakan Erdoğan: Adana'ya 14.5 katrilyon yatırım yaptık!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince dün Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı açıklamada, son 12 yılda Adana'ya toplam 14.5 katrilyon lira tutarında yatırım yaptıklarını söyledi.




AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince dün Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı açıklamada, son 12 yılda Adana'ya toplam 14.5 katrilyon lira tutarında yatırım yaptıklarını söyledi. 


Başbakan Erdoğan, "Adana'ya bir sağlık kampüsü, yani şehir hastanesi kuruyoruz. 33 bin seyirci kapasiteli stadyum kazandırıyoruz. Bahçe-Nurdağı arasında ülkenin en uzun demiryolu tünelini inşa ediyoruz. Hızlı tren hattını kuruyoruz" dedi


Adana'ya kamu ve özel sektörün işbirliğiyle bir eğitim kampüsü yapılacağım belirten Başbakan Erdoğan "Büyük bir eğitim kampüsünü Adana'ya kuruyoruz. Proje hazır, kamu özel ortaklığıyla yapacağız. Bu yıl içinde, büyük ihtimalle ağustosta temelini atacağız. Bu eğitim kampüsü inanıyorum ki Adanamızda bir sıçrama meydana getirecek" dedi. "Sağlıkta da önemli bir adım atıyoruz" diyen Erdoğan, bu alanda devam eden çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: "Adana'ya bir sağlık kampüsü, yani şehir hastanesi kuruyoruz. 5 Ekim 2013'de temeli atıldı. Bin 550 yataklı şehir hastanesi toplamda 6 hastaneden oluşuyor."


 YENİ STADYUM 2015'DE 

İnşaatı devam eden yeni stadyum konusuna da değinen Başbakan Erdoğan "Adana'ya bir sözüm vardı, 33 bin seyirci kapasiteli stadyum kazandırıyoruz. 107 trilyona mal olacak. Yapımım geçen eylülde başlamıştık, 2015 yılında tamamlıyoruz" diye konuştu. 

Ancak mevcut stadyum yerinin TOKİ'ye devredilmesinden vazgeçilip vazgeçilmediğine ilişkin bir açıklama yapmadı. 

Ayrıca, Yenice'ye sadece bölgenin değil Türkiye'nin en büyük lojistik merkezini inşa ettiklerini hatırlatan Erdoğan, demiryolu yatırımları, yeni derslikler ve toplu konut hakkında açıklamalarda bulundu. 



Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda Ak Parti  Adana  Büyukşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun hakkında şunları söyledi: "Abdullah Torun kardeşimi buraya Büyükşehir adayı olarak takdim etti. Sizin hizmetkannız olacak bir belediye başkan adayı ve biz bütün yerel noktalardaki tecrübemizi inşallah Abdullah Torun ile paylaşacağız. Elele vereceğiz, Adanamızı süratle daha modem bir hale getireceğiz. Ben kendisini sizlere emanet ediyorum." Erdoğan 12 Haziran 2011 seçimlerine 8 gün kala yaptığı mitingde Adanalılara' 11 Müjde' vermişti. Geçen süreçte bu müjdelerden 5'i gerçekleşti, 6'sı ise henüz hayat bulmadı. Erdoğan, dünkü konuşmasında da gerçekleşmeyen vaadler konularına değinmedi. Başbakan Erdoğan'ın vaadleri arasında yer alan 6 konu ise hala gerçekleşmedi. 1 milyar liraya mal olan Adana Metrosunun Ulaştırma Bakanlığı' na devredilip, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin borç yükünden kurtarılması ve 8 kilometre uzunluğundaki Akıncılar Mahallesi ile Çukurovo Üniversitesi hattının yapım projesi bu konular arasında en başta yer alıyor.


Hürriyet Çukurova


Geri Dön