26 / 12 / 2024

Başbakan Erdoğan Edirne'de toplu açılış törenine katılacak!

Başbakan Erdoğan Edirne'de toplu açılış törenine katılacak!

Başbakan Erdoğan, "İnanıyorum ki Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne'ye yatırımlar arttıkça Trakya cazibesini çok daha artıracak, çok daha gelişmiş bir merkez haline gelecek. Trakya'nın tamamına, çok önemli hizmetler, eserler kazandırdık" dedi....



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İnanıyorum ki Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne'ye yatırımlar arttıkça Trakya cazibesini çok daha artıracak, çok daha gelişmiş bir merkez haline gelecek. 11 yıllık süreçte bu şuurla, bu anlayışla hareket ettik. Trakya'nın tamamına, Kırklareli'ne, Tekirdağ'a, Edirne'ye çok büyük yatırımlar yaptık, çok önemli hizmetler, eserler kazandırdık" dedi. 


Başbakan Erdoğan, partisinin Tekirdağ İl Teşkilatı üyeleriyle Ramada Otel'deki yemekte bir araya geldi. 


Burada konuşan Erdoğan, bugün öğleden önce Kırklareli Pınarhisar'da, ardından Kırklareli merkezde, daha sonra da Lüleburgaz'da olduklarını belirterek, gerçekten muhteşem bir günü yaşadıklarını söyledi.


Oralarda coşkuya, heyecana tanık olduklarını, bir dönüşüm ve değişim talebi olduğunu bizzat gördüklerini kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:


"Çok büyük hizmet ve tesislerin açılışını gerçekleştirdik. Böylece bir gün içerisinde Kırklareli genelinde 2 milyar 696 milyon lira, yani eski rakamla 2 katrilyon 696 trilyon liralık yatırım tutarı olan hizmet ve eserlerin açılışını gerçekleştirmiş olduk. Aynı şekilde yarın Tekirdağ merkezde ve ilçelerde toplu açılış törenlerimiz olacak. Pazar günü Trakya'mızın bir başka şehrine, Edirne'ye gidecek, Edirneli kardeşlerimizle buluşacak, orada da toplu açılışlarımızı gerçekleştireceğiz. Tabi Tekirdağ'da sadece Tekirdağ merkezde olmayacak, orada da yine ilçelerimizi dolaşacağız, açılışlar yapacağız. Çerkezköy, Çorlu yarın buraları dolaşarak, bir farklı günü inşallah burada yaşayalım istiyoruz. Açılışını yaptığımız, yapacağımız tüm bu eser ve hizmetlerin hayırlı olmasını diliyorum. Bu yatırımlarda emeği geçen herkese Kırklareli adına, Tekirdağ adına, Edirne adına, şahsım, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum."


Erdoğan, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne'nin aynı anda hem birbirinin lokomotofi hem de vagonu olan şehirler olduğunu vurgulayarak, "Bu illerimizin birinde ekonomi ayağa kalktığı zaman bu, tabiatıyla diğerini de etkiliyor. Diğerinin de ekonomisinin ayağa kalkmasına, büyümesine vesile oluyor. Aynı şekilde bu illerimizin birinde sıkıntı olduğu zaman bu, maalesef diğer illerimizi de olumsuz etkiliyor. Onun için biz bu 3 ilimizi aynı pota içinde görüyor, öyle değerlendiriyoruz. İnanıyorum ki Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne'ye yatırımlar arttıkça Trakya cazibesini çok daha artıracak, çok daha gelişmiş bir merkez haline gelecek. 11 yıllık süreçte bu şuurla, bu anlayışla hareket ettik. Trakya'nın tamamına, Kırklareli'ne, Tekirdağ'a, Edirne'ye çok büyük yatırımlar yaptık, çok önemli hizmetler, eserler kazandırdık" diye konuştu.


Eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, ulaşımdan toplu konuta kadar, barajlardan yatırım ve hayvancılığa kadar pek çok alanda Trakya'yı desteklediklerini dile getiren Erdoğan, Trakya'nın geleceğine, büyümesine, kalkınmasına çok çok büyük önem verdiklerini anlattı.


- "Hükümet eliyle yaptıklarımızı yeterli görmüyoruz"


Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Biz hükümet eliyle yaptıklarımızı yeterli görmüyoruz. İstiyoruz ki Edirne'ye, Tekirdağ'a, Kırklareli'ne, yani Trakya'nın tamamına mahalli bazda, yerel yönetim noktasında da hizmet edelim. 2004 yılında AK Parti'nin belediye yönetiminde Tekirdağ merkez ilçe önemli hizmetlere kavuştu. Yereldeki imkanların yanı sıra 11 yıl boyunca yaptığımız yatırımlarla Tekirdağ'ın potansiyelini işledik. Çok önemli projeleri gerçekleştirdik. En son Tekirdağ'ı büyükşehir belediyesi statüsüne kavuşturduk. Ve artık Tekirdağ'da yeni bir süreci başlattık. 'Tekirdağ büyükşehir olacak' dediğimiz zaman birileri bizimle dalga geçti. Ana muhalefet partisi CHP, biliyorsunuz bu 14 vilayeti büyükşehir olacak olan, bunu Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı. Öyle bir şeyin olamayacağını söyledi. 'Bu asla mümkün değil' dedi, 'anayasal değil' dedi, aldı işi oraya götürdü. 'Niye?' diye sorduğumuzda, köylerle ilgili mazeretler uydurdu. Akla hayale gelmez şeyler uydurdu. Çünkü onların belediyecilik diye bir anlayışı, bir hizmet anlayışı yok. Bu işi bilmezler, anlamazlar bu işten."


Erdoğan, halbuki kendilerinin İstanbul ve Kocaeli'nde zaten bu uygulamayı başlattıklarını hatırlatarak, "Mülki sınırlarda bu işin nasıl olabileceğinin uygulamasını başlattık. Yani uygulamada herhangi bir sıkıntı meydana gelmediği gibi İstanbul ve Kocaeli bir anda sıçradı. Modern bir şehir nasıl olurmuş, bu ortaya kondu. Altyapısıyla, üst yapısıyla bir şehir modernleşmeyi nasıl yakalar, bu ortaya çıktı" diye konuştu.


Bir valinin, il özel idaresinin en ücra köye A'dan Z'ye hizmet götürebilmesinin mümkün olmadığına işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:


"Şimdi köyde ne var? Sadece muhtar var. Muhtarın itfaiyesi var mı, mimarı var mı, harita mühendisi var mı, personeli var mı? Muhtarın sadece ihtiyar heyeti var, ihtiyar heyetinin yanında eğer biraz köy büyükçeyse belki oraya bir katip veya katibe tutar, onunla beraber işi yürütür. Yapabileceği bir şey yok. E nereyle yapacak bu işi muhtar? Olsa olsa kaymakamla yapacak, öyle değil mi? Veyahut da köye hizmet götürme birlikleriyle yapacak. Başka şansı yok. Türkiye'nin gerçeği bu, görmemiz lazım. Şimdi ne olacak? Bundan sonra o köy mahalle olacak. O mahalleye hizmet götürmenin sorumluluğu kimde? Orada muhtar gene var. Gene var ama şimdi bu işin sorumluluğunu üstlenecek olan bir, ilçe belediyesi. Sorumlu. İlçe belediyesinde A'dan Z'ye hepsi var mı? Mimarı, mühendisi, harita mühendisi, çevre mühendisi var, hepsi var. İtfaiyesi var. İlçe belediyesindeki itfaiye yetmedi. Tekirdağ Su Kanalizasyon İdaresi'nin oradaki ekipleri yetmedi, bu sefer merkezden oraya ne var, takviye var. Büyükşehirden."


- "Bizim bu millete bir sevdamız var"


Başbakan Erdoğan, köylerde imar diye, planlı kalkınma diye bir şey olmadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: 


 "Peki atık suyunu nereye atar köylü? Ya dereye atar, ya af edersin foseptik çukurları açarlar, o çukurlara dökerler. Buralarda sağlıklı bir yaşam olur mu? Olmaz. Ergene nasıl mahvoldu? Sanayi, bütün atıklarını ne yapıyor? Ergene'ye boşaltıyor. Evler aynı şekilde oraya, çiftlikler oraya. Ondan sonra Ergene'yi kim pisledi, kim temizlemedi? Sorumluluk kimde? Aslında oralardaki belediyelerde. Bunu yapmaları lazımdı. Yıllar yılı belediyeler bunu yapmadı. Ve buralardaki belediyelere baktığımız zaman, hangi belediyeler var, ağırlıklı olarak CHP belediyeleri var. Niye bu işi yapamadılar? Bunların böyle bir derdi yok ama biz dertliyiz. Bizim bu millete bir sevdamız var. 'Biz bu işi halledeceğiz' dedik. Onun için de büyükşehir belediyesi olarak Tekirdağ şimdi Trakya'nın nesi oluyor? Bundan sonra lokomotifi oluyor. Büyükşehir belediyesi olması hasebiyle ve sorumluluğu daha çok artacak. Yani bir yerde Kırklareli imkanlarıyla bir işe yetişemediği zaman veyahut da Edirne imkanlarıyla yetişemediği zaman ilk oraya elini uzatacak olan yer neresi olacak? Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olacak. Şimdi yani Trakya'nın genelindeki bu operasyonun ne kadar anlamlı olduğunu anlıyor musunuz? Çok önemli ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne gelecek ödenek de tabi bugüne kadarkinden çok daha fazla olacak."     


AA


Geri Dön