29 / 04 / 2024

Başbakan Erdoğan Selçuklu'da 5 tesisin açılışını yapacak!

Başbakan Erdoğan Selçuklu'da 5 tesisin açılışını yapacak!

Şeb - i Arus törenlerine katılmak üzere Konya' ya gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Selçuklu Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan beş tesisin açılışını gerçekleştirecek....




Şeb-i Arus törenlerine katılmak üzere Konya'ya gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Selçuklu Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan beş tesisin açılışını gerçekleştirecek.


Numune Hastanesi Polikliniği, Sakarya Halk Sağlığı Laboratuvarı, 16 derslikli 2 okul ve 11 suni çim sahanın açılışının yapılacağı program, 17 Aralık Salı günü saat 12.30'da Aslanlı Kışla Caddesinde bulunan Uluslararası Spor ve Kongre Merkezi'nde yapılacak. 


Selçuklu Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Mehmet Akif, Bedir ve Özalkent Mahalleleri'ndeki vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek Numune Hastanesi Polikliniği'nin, bin 700 metrekarelik alan üzerine yapıldığı ve 2 milyon liraya mal olduğu belirtildi.


Numune Hastanesi'ne devredilen poliklinikte, ultrason, ortopedi, cildiye, dahiliye, nöroloji ve psikiyatri gibi birçok alanda hizmet verildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Poliklinikte ayrıca 1 kan alma, 1 acil müdahale ve 1 de çocuk gözlem polikliniği yer alıyor. Sakarya Mahallesi'nde hanımlar lokali karşısında bin 775 metrekarelik alan üzerine 2,7 milyon liraya mal olan Sakarya Halk Sağlığı Laboratuvarı da içinde birçok üniteyi barındırıyor. Bodrum, zemin ve birinci kattan oluşan, altı farklı branşta tahlil yapılabilecek laboratuvarda, sterilizasyon, aşı, kimya, portör, talesemi ve bakteri laboratuvarı yer alıyor. Bedrettin Demirel İlkokulu'nu yıkarak yerine ilkokul ve ortaokul yapıldı. Dört kattan oluşan okulların Bodrum katında laboratuvar ve sığınak, zemin katında bilgisayar odası, anasınıfı ve derslikler, diğer katlarda ise derslikler, kütüphane, rehber odası, öğretmen odası ve idari odalar bulunuyor. Toplam 2 milyon 617 bin liraya  mal olan okullar, 5 bin 048 metrekarelik alan üzerine inşa edildi." 


Konya Haberler


Geri Dön