29 / 04 / 2024

BASF Bölge Müdürlüğü Binası 1.2 milyon TL'ye icradan satılık!

BASF Bölge Müdürlüğü Binası 1.2 milyon TL'ye icradan satılık!

T.C. Antalya 6. İcra Müdürlüğü, Antalya'nın Kepez ilçesi Koyunlar köyü mevkiinde bulunan BASF Bölge Müdürlüğü binasını 1 milyon 234 bin 118,35 TL'den satışa çıkardı. Satış, 25 Kasım 2011 Çarşamba günü 11:50-12:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek



Verilen ilan şöyle;

T.C. ANTALYA 6. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Dosya No: 2010-4738 Ta.

Bir borçtan dolayı hacizli bulunan: i    Tapu Kaydı: ESKİ TAPU KAYDI: İl/ilçe: ANTALYA/KEPEZ, Mahalle/Köy Adı: KOYUNLAR KÖYÜ, Cilt/Sayfa No: 19/1798, Ada/Parsel: j j -/1708, Yüzölçümü: 10.391,00 M2, Ana taş. Nitelik: TARLA SENKİSTAN FUNDALIĞI, Yeni Tapu Kaydı: Antalya ili, Kepez ilçesi, Sinan Man., j I  Cilt/Sayfa No: 3/227, Ada/Parsel: 28335/204, Yüzölçüm: 10.208,74 m2. Ana.Taş.Nitelik: Tarla Senkistan Fundalığı olarak tapuya kayıtlı olup | j   1547/2400 hissesi borçluya aittir.

BEYANLAR BÖLÜMÜNDE: 04/07/2011 tarih ve 19239 yevmiye numarası ile tescile yönelik kesinleşmiş mahkeme kararı vardır. Konu: j |  Antalya 7.Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 16/12/2010 tarih 2008/235 Esas, 2009/252 Karar sayılı yazısına istinaden kesinleşmiş mahkeme ı j  kararı vardır. (Başlama Tarih: 04/07/2011, Bitiş Tarih: 04/07/2011-Süre:) yazılıdır. Parsel; Altınova, Sinan Mahallesi, Şelale Caddesi, No: 92 i  adresinde yer almaktadır. Çevresinde seyrek yapılaşma vardır. Şelale Caddesi'nin (doğusunda) üzerinde bulunmaktadır. Parselin bulunduğu \ \ yere elektrik ve su hattı getirilmiştir.

özellikleri: Parsel üzerinde, depo binası, depo binasına bitişik ofis kısmı, satış ve toplantı salonu binası, atölye binası, BASF Bölge l l  Müdürlüğü binası mevcuttur.

PARSEL ÜZERİNDEKİ DEPO BİNASI - DEPO BİNASINA BİTİŞİK OFİS KISMI: Betonarme prefabrik yapı tarzında inşa edilmiş olup, çatısı j I demir imalat üzeri eternit kaplıdır. Dış cephesi sıvalı ve boyalıdır. Deponun tabanı mermer paledyen kaplıdır. Duvarları plastik boyadır. Giriş \ \ kapısı ve pencereleri demir doğramadır. Elektrik tesisatlıdır. Depo Binasına Bitişik Ofis Kısmı: Zemin kat ve üst kattan ibarettir. Üst kata i ! binanın dışından demir merdivenle çıkılmaktadır. Merdivenin basamakları mermer kaplıdır. Zemin Katta: Hol, müdür odası, muhasebe \ ) bölümü ile, bay ve bayan wc'leri vardır. Hol, müdür odası, muhasebe bölümlerinin tabanları granit mermer kaplıdır. Tavan ve duvarları saten j î boyadır. Tavanlarında spot ışıklandırma vardır. Kapı ve pencereleri alüminyum doğramadır. Islak zeminler seramik kaplıdır. Elektrik ve su j j tesisatlıdır. Üst Katta; Hol, genel müdür odası ile, wc bölümleri vardır. Genel müdür odasının tabanı ahşap döşeme kaplıdır. Duvarları alçı i i sıva üzeri cam tüjü duvar kağıdı kaplıdır. Tavanında spot ışıklandırma vardır. Pencereler renkli pvc doğramadır. İç kapılar mobilya tipi ahşap \ } doğramadır. Hol tabanı granit mermer kaplıdır. Duvarları alçı üzeri cam tülü duvar kağıdı kaplıdır. Tavanında spot ışıklandırma vardır. Hole ) | giriş kapısı alüminyum doğramadır. Elektrik ve su tesisatlıdır. Depo binasının taban alanının keşifte bulunan fen bilirkişisi tarafından (yerinde \ ı ölçüm yapılarak) 1236 m2 olduğu belirlenmiştir. Depo binasına bitişik ofis kısmının taban alanının keşifte bulunan fen bilirkişisi tarafından ] ] (yerinde ölçüm yapılarak) 130 m2 olduğu belirlenmiştir. Depo binası ile depo binasına bitişik ofis kısmının değerinin (yıpranma düşüldükten | | sonra) 628.223,60 TL olduğu hesaplanmıştır. Değer hesabında Bayındırlık ve iskan Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu yapı yaklaşık birim ı  maliyet listesinden faydalanılmıştır.

I PARSEL ÜZERİNDEKİ SATIŞ VE TOPLANTI SALONU BİNASI: Tek katlı, betonarme karkas yapı tarzında inşa edilmiş olup, çatısı olmayıp \ teras durumundadır. Dış cephesinin bir kısmı tabii taş kaplı, bir kısmı sıvalı ve boyalıdır. İçinde toplantı salonu ve satış bölümü vardır. j Toplantı salonunun tabanı epoksi malzeme kaplıdır. Tavan ve duvarları saten boyadır. Tavan köşelerinde kartonpiyer ve spot ışıklandırma i vardır. Satış bölümünün tabanı mermer kaplıdır. Tavan ve duvarları saten boyadır. Tavan köşelerinde kartonpiyer ve spot ışıklandırma \ vardır. Elektrik ve su tesisatlıdır.

| Satış ve toplantı salonu binasının taban alanının keşifte bulunan fen bilirkişisi tarafından (yerinde ölçüm yapılarak) 250 m2 olduğu \ belirlenmiştir. Satış ve toplantı salonu binasının değerinin (yıpranma düşüldükten sonra) 114.975,00 TL olduğu hesaplanmıştır. Değer ',  hesabında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu yapı yaklaşık birim maliyet listesinden faydalanılmıştır.

PARSEL ÜZERİNDEKİ ATÖLYE BİNASI: Tek katlı, yığma kargir yapı tarzında inşa edilmiş olup, üzeri eternit kaplıdır. Dış cephesi sıvalı ve | boyalıdır. Tabanı beton şap, duvarları plastik boyadır. Tavanı pvc malzeme kaplıdır. Kapı ve pencereleri demir doğramadır. Elektrik ve su ; tesisatlıdır. Atölye binasının taban alanının keşifte bulunan fen bilirkişisi tarafından (yerinde ölçüm yapılarak) 100 m2 olduğu belirlenmiştir. i Atölye binasının değerinin (yıpranma düşüldükten sonra) 40.320,00 TL olduğu hesaplanmıştır. Değer hesabında Bayındırlık ve İskan l  Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu yapı yaklaşık birim maliyet listesinden faydalanılmıştır.

PARSEL ÜZERİNDEKİ BASF BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI: Tek katlı, betonarme karkas yapı tarzında inşa edilmiş olup, çatısı olmayıp teras | durumundadır. Dış cephesi sıvalı ve boyalıdır. Tabanı epoksi malzeme kaplıdır. Tavan ve duvarları saten boyadır. Tavan köşelerinde | kartonpiyer ve spot ışıklandırma vardır. Dış cephe doğramaları pvc doğramadır. Binanın batı cephesinde ahşap sundurma vardır. Üzeri | eternit kaplıdır. Elektrik ve su tesisatlıdır. Basf Bölge Müdürlüğü binasının taban alanının keşifte bulunan fen bilirkişisi tarafından (yerinde I ölçüm yapılarak) 200 m2 olduğu belirlenmiştir. Basf Bölge Müdürlüğü binasının değerinin (yıpranma düşüldükten sonra) 91.980,00 TL olduğu j hesaplanmıştır. Değer hesabında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu yapı yaklaşık birim maliyet listesinden | faydalanılmıştır.

1708 NOLU PARSELİN VASIF VE ÖZELLİKLERİ: Parsel imar planı içinde olduğundan arsa vasfındadır. Topoğrafik yapısı düzgündür. Parsel; Altınova, Sinan Mahallesi, Şelale Caddesi, No: 92 adresinde yer almaktadır. Çevresinde seyrek yapılaşma vardır. Şelale Caddesi'nin (doğusunda) üzerinde bulunmaktadır. Parselin bulunduğu yere elektrik ve su hattı getirilmiştir. Keşif esnasında, parsel üzerinde bulunan binalarda, Ayks firması ile Basf firmasının kiracı olarak bulunmakta olduğu görülmüştür. 1708 NOLU PARSELİN (yeni tapu kaydına göre Sinan Mahb. Koca Tarla Mevkii, Ada: 28335, Parsel204 olmuştur.)

ARSA DEĞERİ: Parselin konumu, imar durumu, vasıfları, alım satım kabiliyeti, alt yapı, hizmetlerinden faydalanma durumu ve diğer özelliklerini de göz önüne alarak, piyasa rayiçlerine göre taşınmazın arsa m2'sinin 100,00 TL olduğu tespit edilmiştir.

BUNA GÖRE TAŞINMAZIN TÜMÜNÜN ARSA DEĞERİ: 10391 m2 x 100,00 TL/m2 = 1.039,100,00.TL, İCMAL: Taşınmazın Arsa Değeri = 1.039.100,00 TL. Parsel üzerinde bulunan yapıların değeri=875.498,60 TL, Toplam= 1.914.598,60 TL. dir. Taşınmazın 1547/2400 hissesi borçluya ait olduğundan, 1547/2400 hisseye tekabül eden Hisse Değeri: 1.914.598,60 TLX 1547/2400=1.234.118,35 TL.dir.

İmar Durumu: İlgili belediyesinden (Kepez Belediyesi'nden) alınan Bilgilerden; Parselin, düzenleme yapılmış olduğu, E= 0.60 Emsalli, H = Serbest katlı inşaata müsait olduğu öğrenilmiştir. !     Değeri: 1.234.118,35 YTL i    Satış Saati: 11:50-12:00

|     Açık artırma suretiyle satılarak paraya çevrilecektir. Satış Şartları:

1- Satış 25.11.2011 günü yukarıda yazılı saatler arasında Antalya 6. İcra Müdürlüğü'nün kapısının önünde (koridorda) açık artırma suretiyle i yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek ' şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartiyle 05.12.2011 günü yukarıda yazılı saatler arasında Antalya .6. İcra Müdürlüğü'nün kapısının önünde (koridorda) ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olar alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka   paraya çevirme ve paylaştırma

2 Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetinin % 20'si nispetinde pey akçesi (T.Lirası veya devlet tahvili dışındaki döviz kabu edilmeyecektir.) veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 1C günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi, tapu satım harcı satış bedelinden ödenecek, damga resmi, tahliye ve teslin masrafları ile KDV, tapu alım harcı alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddiaların

dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadar

s  hariç bırakılacaklardır.

4- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile j son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve | temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneğ i  gönderilebilir.

)     6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazı Ü  rinma numarası ile Müdürlüöümüze başvurmaları ile satış ilanın tebliğ edilemeyen alakadarlara tebliğ yerine kaim olacağı ilan olunur.

13.10.2011

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

(Basın: 65010 www.bik.gov.tr)

İlanı incelemek için tıklayın!


Geri Dön