02 / 05 / 2024

Basın İlan Kurumu irtibat bürosu İstanbul Adalet Sarayı'nda açıldı!

Basın İlan Kurumu irtibat bürosu İstanbul Adalet Sarayı'nda açıldı!

Resmi ilanları yerinde teslim alarak kamuyu iş yükü ve maliyetten, vatandaşı da büyük bir külfetten kurtaracak irtibat bürosunun açılış kurdelesini, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ve BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay beraber kesti.



Törende konuşan başsavcı Salihoğlu, adliyeye irtibat bürosu açılmasının vatandaşlara birçok kolaylık sağlayacağını dile getirerek, vatandaşların ilan vermek için adliyeden BİK’in şubesine gitmesine gerek kalmadan buradan halledebileceklerini belirtti. 


BİK Genel Müdürü Atalay da kurum olarak hizmeti insanların ayağına getirdiklerini kaydetti.


BİK İstanbul Şubesi'nin Cağaloğlu’nda olduğuna işaret eden Atalay, ''Vatandaşlar her gün buradan vermek zorunda kaldıkları ilanları gidip şubemize teslim etmek zorunda kalıyorlardı. Ama şimdi hemen burada bir alt katta da banka hizmetlerini görerek ilanlarını verme şansına sahipler. Günde yaklaşık 100 müşterimiz bu vesileyle rahat etme imkanı bulacak” diye konuştu.


Konuşmaların ardından büroda, başsavcı Salihoğlu ve Atalay beraber fotoğraf çektirdi. 


- Kurdele ile açılış haberleri


Fotoğraf çekiminin ardından geçen ay, adliye girişinde ele geçirilen kesici ve delici aletler sergisinin açılışında kırmızı kurdele kesilmesine ilişkin haberlere tepki gösteren Salihoğlu, şunları söyledi:


"Geçenlerde burada yine bir kurdele kestik. Ciddi şekilde eleştirilere neden oldu basında. Sebebine gelince adliyeye girerken insanların üzerinde çıkan yasak aletlerin sergisinin açılışında nasıl kırmızı kurdele kesermişiz. Halbuki orada bir senenin emeği var, o işlemi yapan arkadaşlarımızın onure edilmesi söz konusu. Maalesef bundan bile tenkit yiyoruz. İşimizin ne kadar zor olduğunu artık sizlerin takdirine bırakıyorum."


AA


Geri Dön