30 / 04 / 2024

Başkan Gümrükçüoğlu, dönüşüm projelerini anlattı!

Başkan Gümrükçüoğlu, dönüşüm projelerini anlattı!

Bişkek'te devam eden Türk Dünyası Mühendislik Mimarlık ve Şehircilik Kurultayında, Trabzon Büyüksehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yapımı süren Meydan Parkı ve Çömlekçi projelerini anlattı



Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te devam eden Türk Dünyası Mühendislik Mimarlık ve Şehircilik Kurultayında Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü Meydan Parkı ikinci etap projesi ve  TOKİ  ile birlikte yürütülen Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi anlatıldı. 


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kurultay kapsamında Toktagul Satılgamış Kırgız Mili Filarmoni Salonu'nda açılan Kimlikli ve Kişilikli Şehirler' temalı 'Belediyecilik Sergisi'nde' yer alan Çömlekçi ile Meydan Parkı ikici etap projeleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. 


Bişkek Büyükşehir Belediye Başkanı Kubanychbek Kulmatov, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kırgızistan'ın Lenin İlçe Belediye Başkanı Yrysbek Maatkabylov'un da dikkatle takip ettikleri projeler hakkında bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu, 22 bin 400 metrekarelik alanda gerçekleştirilmekte olan Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşümünü için hak sahiplerine bugüne kadar yaklaşık 51 milyon TL ödeme yapıldığını ifade ederek, "Çömlekçi kentsel dönüşümü bugüne kadar Trabzon'da yapılan ve yapılmakta olan kentsel dönüşümlerin en büyüğü ve bu dev proje etap etap yapılacak. Birinci etapta 123 binadan 91'i ile anlaşma sağlanmıştır. Diğer binaların hak sahipleri ile görüşmeler devam etmektedir. Orasına ait avam proje diye tabir ettiğimiz tasarımları 2-3 alternatifi ile tamamlamış bulunmaktayız" ifadelerini kullandı. 


Öte yandan Belediye eski binası, İskenderpaşa Camii ve çevresindeki tarihi binaların da restore edilerek çeşitli fonksiyonlarla vatandaşların hizmetine sunulacağı 2. Etap düzenleme çalışmaları hızla sürüyor. Meydan Parkı 1. etabına entegre edilecek 2.etap çalışmaları kapsamında tarihi caminin şadırvanlarına yürüyen merpenlerle inilecek. 


Proje kapsamında yer alacak sosyal alanlar yanında vatandaşlara hizmet verecek kafeteryalar da yapılacak.


 


Geri Dön