29 / 04 / 2024

Başkasına ait araziyi daire yapmak vaadiyle dolandırdı! 

Başkasına ait araziyi daire yapmak vaadiyle dolandırdı! 

Zonguldak'ta, 7 yıl önce başkasına ait araziye götürdüğü F.Ç. adlı kadını iki adet 1+1 daire yapacağını söyleyerek 60 bin lira dolandırdığı iddia edilen  müteahhit Ahmet Çolak hakkında 10 yıl hapis istemiyle dava açıldı. 



Zonguldak'ta 2014'te başkasına ait araziye götürdüğü F.Ç. adlı kadını iki adet 1+1 daire yapacağını söyleyerek 60 bin lira dolandırdığı öne sürülen müteahhit Ahmet Çolak hakkında 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Sputniknews'te yer alan habere göre; Müteahhit Ahmet Çolak yurt dışında yaşayan bir kişiye ait araziye götürdüğü F.Ç. adlı kadınla iki adet 1+1 daire için anlaşma sağladı.F.Ç. ile sözleşme yapan Çolak, karşılığında 60 bin TL aldı. F.Ç., bina inşa edilmeyince Çolak'tan parasını geri istedi. Çolak, F.Ç.'ye iki adet senet verdi. Çolak, senetleri ödemeyince F.Ç., savcılığa başvurdu. Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, Çolak'ın bina yapacağını söylediği arazinin yurt dışında yaşayan bir kişiye ait olduğu belirlendi. 

İfade veren arazi sahipleri Çolak'ı hiç tanımadıklarını ve bina için başka bir müteahhitle anlaştıklarını dile getirdi. F.Ç.'nin şikayeti üzerine Ahmet Çolak hakkında, 'Tacir veya Şirket Yöneticileri ile Kooperatif Yöneticilerinin Dolandırıcılığı' suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 

 Başkasına ait araziyi daire yapmak vaadiyle dolandırdı! 

'Zararım giderilmedi' 

Zonguldak 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşmasına F.Ç. ve avukatları katılım sağlarken Ahmet Çolak katılmadı. F.Ç. ifadesinde, daire satın almak istediğinde arazinin kendisine gösterildiğini anlattı. İnanıp sözleşme imzaladığını anlatan F.Ç., "İnşaata başlanmayınca Ahmet Çolak'ı arıyordum ve bilgi almaya çalışıyordum. Yerlerin davalı olduğunu, bu sebeple inşaata başlayamadığını söyledi. İlerleyen süreçte telefonlarımı açmadı. Sanıktan şikayetçiyim. Davaya katılmak istiyorum. Ben 60 bin TL peşin ödemiştim. Bu zararım giderilmedi" dedi.Duruşma, tanıkların ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

İzmir'de 3 milyon 540 bin TL'lik arazi vurgunu!


Geri Dön