02 / 05 / 2024

İzmir'de 3 milyon 540 bin TL'lik arazi vurgunu!

İzmir'de 3 milyon 540 bin TL'lik arazi vurgunu!

İzmir'de sahte banka evrakıyla iş ortağı ve arazi alımı için görüştüğü bir kişiyi dolandırdığı öne sürülen iki kişi yakalandı.



İzmir'de sahte banka evrakıyla iş ortağı ve arazi alımı için görüştüğü bir kişinin 3 milyon 540 bin lirasını dolandıran şüpheli ile sahte evrakları hazırlayıp bastıkları iddia edilen iki kişi tutuklandı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  İzmir  şubesindeki güvenlik görevlileri, iki kişinin şubeye girerek para bozdurduğu ve daha sonra dışarıda bekleyen başka bir kişiye evrak verdiklerini görerek şüpheli hareketler sergilemesi nedeniyle ihbarda bulundu. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bir ay boyunca şube önünde önlem aldı. 

İzmir de 3 milyon 540 bin TL lik arazi vurgunu!

12 Nisan'da bankaya gelen T.K'nin elindeki evrakla şubede oyalandıkta sonra dışarıda kendisini bekleyen S.M. ve R.P. ile görüştüğünü gören ekipler, bu kişilerin ifadelerini aldı. 

S.M'nin ifadesinde Haziran 2019'da bir arazisini 5,5 milyon lira bedelle satmak için ilan yayınladığını T.K'nin kendisine ulaşarak arazi için 6 milyon lira vereceğini ancak bankada bloke edilmiş 20 milyon lirasını çekebilmek için mahsup etmek üzere borç istediğini belirtti. 

 

T.K'nin elindeki evrakları inceleyerek ikna olduğunu söyleyen S.M, bu kişiye parasını çekebilmesi için değişik tarihlerde toplam 3 milyon lira verdiğini öne sürdü. İfadesinde T.K'nin iş ortağı olduğunu öne süren R.P'nin de kendisine 540 bin lira borcu olan bu kişinin 5 yıldır bankadan alacağı olduğunu belirterek sahte evrakla kendisini dolandırdığını iddia etti. 

 İzmir de 3 milyon 540 bin TL lik arazi vurgunu!

Yapılan inceleme neticesinde evrakların sahte olduğunu saptayan T.K'nin yanı sıra banka şubesinin güvenlik kamerası kayıtlarında birlikte hareket ettikleri görülen ve sahte belge hazırladığı tespit edilen S.E.  ile belgeyi çalıştığı matbaada basan Y.A'yı  gözaltına aldı. Emniyetteki işlemler sonrasında adliyeye sevk edilen zanlılar, "nitelikli dolandırıcılık, mühür ve resmi belgede sahtecilik" suçlamasıyla çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. 

Arsa avcısı' operasyonunda çarpıcı detaylar ortaya çıktı!


Geri Dön