02 / 05 / 2024

'Arsa avcısı' operasyonunda çarpıcı detaylar ortaya çıktı!

'Arsa avcısı' operasyonunda çarpıcı detaylar ortaya çıktı!

'Arsa avcısı' operasyonunda soruşturma tüm hızıyla devam ediyor. Operasyona yönelik yeni detaylar belli oldu. 110 kişinin gözaltına alındığı suç örgütü lideri Atakan Avcı'nın asıl mesleğinin tapu memuru olduğu ortaya çıktı.



Kamu arazilerinin satışını yapma vaadiyle çok sayıda kişiyi dolandıran 110 kişinin gözaltına alındığı suç örgütü lideri Atakan Avcı'nın asıl mesleğinin tapu memuru olduğu öğrenildi. Sabah'tan Ömer Çetin'in haberine göre;Kamu arazisi satın almak için Atakan Avcı'ya 7 milyon lirasını kaptıran  Gökhan Y.'nin dolandırıcılıktan iyi kazanç elde edildiğini görmesi üzerine söz konusu suç örgütüne katıldı. 

Örgüt üyelerinden kamu kurumunda temizlik görevlisi olarak çalışan Hasan A.'nın bir yıl içerisinde iş insanına dönüştüğü ortaya çıktı. Bu sürede kardeşine dükkan satın alan Hasan A. villada yaşamaya başladı. 

Ankara Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz günlerde kamu arazilerini satma vaadiyle dolandırıcılık yapan operasyona yönelik 14 şehirde operasyon düzenledi. 'Arsa Avcısı' adıyla yapılan operasyonda düzenlenen baskında suç örgütünün lideri tapu memuru Atakan Avcı ve yöneticiler Hasan Y., Turhan B., Gökhan Y. ile içlerinde 5 tapu memuru, 4 avukat, 2 polis memuru, 1 uzman çavuş ve 1 mühendisinde bulunduğu 110 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından 52 kişi adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifade veren 20 zanlı, ifadelern ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 32 şüphelinin 29'u adli kontrol olmak şartıyla serbest bırakıldı.

 Arsa avcısı operasyonunda çarpıcı detaylar ortaya çıktı!

10 ADIMDA DOLANDIRICILIK

Ankara Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, suç örgütünü lideri Atakan Avcı'nın soyadından aldıkları 'Arsa Avcısı' operasyonuna yönelik 2 yıl teknik ve fiziki takip gerçekleştirdi. Ekipler, suç örgütünün ağlarına düşürdükleri kişileri '10 Adımda Nasıl Dolandırıldı' ayrıntılı şema düzenledi.

Şemada sırasıyla izlenen yol haritası detaylandırıldı. Soruşturmada yer alan detaylara göre; racı kişi ile tanışan mağdurun güvenini kazanan örgüt üyesi, dolandırdığı kişiyi lüks araçlarla avukatlık ofisine getiriyor. Anlaşma sağlanması durumunda  mağdur, hazine hesabına ya da klon şirket hesabına para yatırdıktan sonra sahte Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından onaylanmış SMS mağdurun cep telefonuna gönderiliyor.

 Arsa avcısı operasyonunda çarpıcı detaylar ortaya çıktı!

Şebeke tarafından hazırlanan sözleşmeye imza attırılan arsa alıcıları, daha sonra kendi adlarına düzenlenmiş sözleşmeyi görünce suç örgütüne aracı oldukları için ödeme gerçekleştirdi. Son olarak ise dolandırıcılar mağduru tapu müdürlüğüne çağırıp tapu görevlisi rolüne girerek sahte tapuyu alıcıya teslim ediyor. 

TAPU MEMURLUĞUNDAN SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERLİĞİNE

Suç örgütü lideri Atakan Avcı'nın asıl mesleğinin tapu memuru olduğu ortaya çıktı. Suç örgütü liderinin dolandırıcılıktan kazandığı milyonlarla lüks bir şekilde yaşadığı ve çok sayıda gayrimenkul edinimi yaptığı belirlendi. 

ÖNCE DOLANDIRILDI SONRA DOLANDIRICI OLMAYA KARAR VERDİ

Örgüt üyelerinden kamu arazisi almak isterken dolandırılan Gökhan Y.'nin ise şirketindeki çalışanları ile birlikte Atakan Avcı'nın örgütüne dahil olarak vurguna ortak oldu.

 Arsa avcısı operasyonunda çarpıcı detaylar ortaya çıktı!

SUÇ ÖRGÜTÜNDEN ÇIKIŞ YOK

Suç örgütü lideri Atakan Avcı, çeşitli suçlardan sabıka kaydı bulunan bir ekip oluşturdu. Böylelikle ekipten ayrılmak isteyen üyelerin tehdit ve santajla üyelikten çıkışı engellendi. 

VİCDANLI DOLANDIRICI

Suç örgütü yöneticilerinden Avukat Hasan Y., dolandırdığı mağdur tarafından parasını istemesi üzerine ilginç diyaloglar yaşandı. Hasan Y. mağdura 'Birkaç güne başkasını dolandıracağım senin paranı veririm' derken mağdurlardan birinin gece vakti ulaştığı Hasan Y.'ye, 'ekmek alacak param bile kalmadı' demesi üzerine Hasan Y. vicdanlı davranarak gece saat 03.00'da ATM'ye giderek 300 lira para transfer ettiği ortaya çıktı. 

 Arsa avcısı operasyonunda çarpıcı detaylar ortaya çıktı!

TEMİZLİK GÖREVLİSİNDEN İŞ ADAMLIĞINA

Örgüt üyelerinden kamu kurumunda temizlik görevlisi olarak çalışan Hasan A. ise bir yıl içerisinde iş insanına dönüştü. Lüks araçlara binmeye başlayan Hasan A. kardeşine dükkan satın alıp villada yaşamaya başladı. Kendini iş insanı olarak gösteren Hasan A.'nın silah ruhsatı için başvuru yaptığı öğrenildi. 

Milyonluk arsa vurgununda yeni gelişme!


Geri Dön