27 / 04 / 2024

Yeni Varlık Barışı düzenlemesinin detayları ortaya çıktı!

Yeni Varlık Barışı düzenlemesinin detayları ortaya çıktı!

Gerçek ve tüzel kişilerin yurt dışında yer alan ancak kayıtlı olmayan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının yurda getirilerek milli ekonomiye kazandırılmasına yönelik olan Varlık Barışı düzenlemesinin detayları ortaya çıktı.



Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın hazırladığı Bazı Varlıkların Ekonomiye Kazandırılması Hakkında Genel Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Söz konusu tebliğe göre, gerçek ve tüzel kişiler tarafından yurt dışında bulunan söz konusu varlıklar, 5 Temmuz 2022-31 Mart 2023 tarihlerinde bankalara veya aracı kurumlara bildirilebilecek. Gerçek ve tüzel kişiler tarafından  söz konusu varlıklara ilişkin vergi dairelerine herhangi bir beyanda bulunulmayacak.

Yeni Varlık Barışı düzenlemesinin detayları ortaya çıktı!

Yine aktarılan detaylara göre, yurt dışı kredilerin ve sermaye avanslarının kapatılmasında kullanılan varlıklar da banka ve aracı kurumlara bildirilmiş olacak.

Bildirime konu edilen söz konusu bu varlıkların, bildirimin yapıldığı tarihten itibaren üç ay içinde Türkiye'ye getirilmesi veya Türkiye'deki banka ya da aracı kurumlarda mevcut ya da yeni açılan bir hesaba transfer edilmesi gerekecek.

Yurt dışındaki varlıklar, yurt dışındaki banka ya da  finansal kurumlardan kullanılan ve 5 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla kanuni defterlerde kayıtlı kredilerin en geç 31 Mart 2023 tarihine kadar kapatılmasında kullanılabilecek. Bu takdirde, defter kayıtlarından düşülmesi kaydıyla borcun ödenmesinde kullanılan varlıklar için Türkiye'ye getirilme şartı da aranmayacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön