29 / 04 / 2024

Başkent Sitesi'nde icradan 320 bin TL'ye satılık daire!

Başkent Sitesi'nde icradan 320 bin TL'ye satılık daire!

Ankara Gayrimenkul Satış 22. İcra Müdürlüğü; Ankara'daki Başkent Sitesi'nde yer alan daireyi 320 bin TL'ye satıyor. İhalesi 28 Haziran günü yapılacak...



Verilen ilan şu şekilde;

Satılmasına karar verilen gayrimenkulun cinsi, kıymeti, evsafı, Satış şžartları:
Ankara ili, çankaya ilçesi, çukurca Mahallesi, Turan Güneş Bulvarı, Başkent Sitesinin bulunduğu yere rastlayan imarın, 16258 ada, 2 parseli teşkil eden, 8809 m2 arsa üzerine inşa edilmiş, 1/100 arsa paylı, A-2 Blok 5. Kat 12 No'lu, 3 oda, salon, giriş, koridor, mutfak, banyo, WC ve 3 balkondan müteşekkil 114 m2 kullanım alanlı mesken vasıflı taşınmaz, eklentisi 12 No'lu deposu ile birlikte, bir borç nedeni ile açık artırma suretiyle satılacaktır. Gayrimenkulun geniş evsafı dosyada mevcut bilirkişi raporunda açıklanmıştır.

TAKDİR OLUNAN KIYMETİ: 320.000,00.TL %1 KDV Alıcıya aittir.

1-  Satış 28.06.2011 günü, saat 16.30'dan 16.40'a kadar  Ankara  Adliyesi Mezat Salonu'nda açık artırma sureti ile yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ı ve rüçhanlı alacaklılar varsa mecmuunu ve satış ve paylaştır ¬ma masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla, gayrimenkul 08.07.2011 günü, saat 16.30'dan, 16.40'a kadar Ankara Adliyesi Mezat Salonu'nda ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilmemiş ise gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü baki kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. şžu kadar ki, artırma bedelinin ma ¬lın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmaz ise satış talebi düşecektir.

2-  Açık artırmaya katılmak isteyenlerin takdir edilen kıymetin % 20'si nispetinde nakit pey akçesi (TL) ya da bu miktar kadar milli bir bankanın kesin ve süresiz (Dosya numarası belirtilerek) teminat mektubunu vermeleri gerekmekte ¬dir. Satış peşin para iledir. Alıcı istediği takdirde kendisine 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Katma değer vergisi, ihale damga vergisi, alıcı adma tahakkuk edecek 1/2 tapu harcı satın alana ait olacaktır. Birikmiş emlak vergi borçlan, Tellaliye resmi ile satıcı adına tahakkuk edecek tapu harçlan satış bedelinden ödenir. Tahliye ve teslim giderleri ihale alıcısına aittir.

3-  ipotek sahibi alacaklılarla, diğer ilgililerin, varsa irtifak hakkı sahipleri de dahil olmak üzere bu gayrimenkul üzerindeki haklarını, faiz ve masrafa dahil olan iddialannı dayanağı belgeler ile 15 gün içinde müdürlüğümüze bildirmeleri gerekir. Aksi takdirde, haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça, paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-  Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağma mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla, ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile, satış bedelini derhal veya ItK. 130. maddeye göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadır.

5-  Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse müddetinde parayı vermezse ihale karan fesh olunarak, kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arz etmiş olduğu bedelle almaya razı olursa ona, razı olmaz veya bulunmazsa hemen artırmaya çıkanlır. Bu artırma ilgililere tebliğ edilmeyip yalnızca satıştan en az yedi gün önce yapılacak ilanla yerinilir. Bu artırmada teklifin IlK 129. maddedeki hükümlere uyması şartıyla taşınmaz en çok artırana ihale edilir, ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedelle son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve aynca temerrüt faizinden müteselsilen sorumludur, ihale farkı ve temerrüt faizi aynca hükme gerek kalmaksızın icra Müdürlüğü'nce tahsil olunur.

6-  şžartname ilan tarihinden itibaren Müdürlüğümüzde herkesin görebilmesi için açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örnek gönderilebilir.

7-  Satışa iştirak etmek isteyenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatmı kabul etmiş sayılacaktan, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2009/1404 Es. sayılı dosya numarası ile müdürlüğümüze başvurmalan rica olunur.
Dosya No: 2009/1404 Es.

 


Kübra Genç/Emlakkulisi.com


Geri Dön