17 / 05 / 2024

Başkonsolos eşleri Bağcılar'daki Engelliler Sarayı'nı gezdi!

Başkonsolos eşleri Bağcılar'daki Engelliler Sarayı'nı gezdi!

Engelliler Sarayı'na yabancı ülke temsilcilerinin ilgisi her geçen gün artıyor. Farklı ülkelerden misafirleri ağırlayan Engelliler Sarayı'na bu kez de İstanbul'da görev yapan başkonsolos eşleri konuk oldu...




İstanbul'da görev yapan 10 ülkenin başkonsolos eşleri, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nı ziyaret etti.  


Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Engelliler Sarayı'na yabancı ülke temsilcilerinin ilgisi her geçen gün artıyor. Farklı ülkelerden misafirleri ağırlayan Engelliler Sarayı'na bu kez de İstanbul'da görev yapan başkonsolos eşleri konuk oldu.


Fas, Belçika, Cezayir, Slovakya, Kanada, Hindistan, Malta, Komoros, İrlanda ve Macaristan'ın İstanbul başkonsoloslarının eşlerinden oluşan heyet, engelli kursiyerlerin eğitim gördüğü bölümleri gezdi.


Burada engelli kursiyerlerle sohbet eden konuklar, ürünleri yakından inceledi. Başkonsolos eşleri, engelli kursiyerlerin ürettikleri hediyelik eşya ve kıyafetlerden satın aldı.


Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ziyaret sırasında başkonsolos eşlerine, engellilere yönelik hayata geçirdikleri projeleri anlatarak Engelliler Sarayı ile ilgili bilgi verdi.


Konuklar da engellilerin sosyal hayata katılımının sağlanması amacıyla hizmete sunulan Engelliler Sarayı'nı çok beğendiklerini kaydetti. 


AA


Geri Dön