Ekonomi

Başvuran yüz binlerce kişinin hesabına anında yatıyor! Sadece başvurmanız yeterli!

Başvuran yüz binlerce kişinin hesabına anında ödemeleri yatıyor. Sadece e-devlet üzerinden başvuru yapmanız yeterli. İşte detaylar!Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemelere dair bilgisi olmayan vatandaşlar da bu ödemelerden nasıl yararlanabileceklerini araştırıyor

E-devlet üzerinden dar gelirli ailelere 12 ay sürecek ödemeler hesaplara geçmeye başladı. Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemelere dair bilgisi olmayan vatandaşlar da bu ödemelerden nasıl yararlanabileceklerini araştırıyor.

İşte Aile Destek Programı hakkında merak edilen detaylar…

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ BAŞLIYOR!

Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemeler hesaplara geçmeye başladı. Devlet tarafından bu ödemeler 12 ay boyunca yapılacak. Dar gelirli ailelere yapılan bu ödemeler 450 TL ile 600 TL arasında değişiyor.

Peki bu programa nasıl mı başvuru yapılır? İşte yüz binlerce kişinin başvuru yaptığı Aile Destek Programına dair ayrıntılar…

AİLE DESTEK PROGRAMI İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR NELERDİR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da oturduğunuz yerin adresine bağlı olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na gidilerek de yapılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın verdiği bilgiye göre; genel şartları taşımaları ve hanede kişi başı düşen gelirin net asgari ücret yani 5 bin 500 lira tutarının üçte birinden az olması gerektiği açıklandı. Bunlarla beraber özel sektör çalışanları, esnaf, sanatçı, diğer bağımsız çalışanlar, SSK ve Bağ- Kur emeklileri, Emekli Sandığına bağlı olan memur emeklileri SSK, Bağ- Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin dul, yetimlerinin faydalanabildiği bilgisine yer verildi.

ÖDEMELER BAŞLADI!

Destekten yararlanabilmek için hanedeki kişi başına gelirin net asgari ücretin 3’te 1’inden yani 1.833 liradan az olması gerektiği 4 kişilik bir ailede 7 bin 300 liranın altında gelir varsa destekten yararlanabildiği hanedeki tüm bireylerin maaş gibi gelirleri ile düzenli sosyal yardım gelirleri hesaplamaya dahil olduğu açıklandı. Ev arsa gibi gayrimenkullerde rayiç bedel 240’a, binek araba, kamyon gibi motorlu araçlarda rayiç bedel 120’ye bölünüp, aylık hane gelirine katkısı bulunduğu belirtildi ve hane başına 450 lira ile 600 lira arasında destek verileceği paylaşıldı. Ödemeler 12 ay boyunca düzenli olarak yapılacak. Programa başvuru yapan hak sahiplerine ilk ödemeler 29 Temmuz Cuma günü yapılmaya başlandı.

Konut ve kira fiyatlarında beklenmedik gelişme! Kiralar düşecek mi? İşte detaylar!

İslam Memiş kat kat kazandıran yatırım aracını açıkladı! Ne altın ne dolar…

5 LT Ayçiçek yağında dev indirim! Yetişen kapıyor! İşte detaylar!