29 / 04 / 2024

Batı Akdeniz’den ihracat rekoru

Batı Akdeniz’den ihracat rekoru

Antalya, Isparta ve Burdur'u içine alan Batı Akdeniz'de yılın sekiz ayında gerçekleşen ihracat rakamı geçen senenin aynı dönemine göre % 5, 14 artış ile 1 milyar 740 milyon dolara ulaştı.



Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, yapmış olduğu yazılı açıklamada, ağustos ayında 199 milyon 373 bin 532 dolar şeklinde gerçekleştiğini belirtti.

Bu ay ise en fazla ihracatın Rusya'ya yapıldığını bildiren Çavuşoğlu, "İhracatçılarımızın 20 senelik süreçte kurdukları sağlam ticari ilişkiler kendisini göstermiş oldu. Ağustos ayında Rusya'ya gerçekleşen ihracat % 40 oranında yükseldi.  Sekiz aylık süreçte ise savaşın ihracatımızda sebep olduğu yaralar sarılmaya hala devam ediyor. Rusya’ya bu yıl 113, 7 milyon dolarlık bir satış gerçekleşti” şeklinde konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön