28 / 04 / 2024

Batı Ege GYO'nun halka arzına 3,74 kat talep geldi!

Batı Ege GYO'nun halka arzına 3,74 kat talep geldi!

Batı Ege GYO halka arzı başarıyla tamamlandı. Konu ile ilgili olarak verilen detyalara göre yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği işlemde, arz edilen paylara toplam 3,74 kat talep geldi.



Batı Ege GYO halka arzı başarıyla tamamlandı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Konsorsiyum Lideri Halk Yatırım Menkul Değerler tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada nihai halka arz fiyatının 3 Türk Lirası şeklinde belirlendiği kaydedildi. Paylaşılan bilgilere göre yatırımcılardan yoğun ilgi gören işlemde, arz edilen paylara toplam 3,74 kat talep geldi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre ortak satışı olmaksızın tamamı sermaye artışı ile yapılan halka arz ile Batı Ege GYO, halka arz edilen 290.000.000 Türk Lirası nominal değerli payların satışı gerçekleştirilmiş; buna göre halka arz büyüklüğü 870.000.000 Türk Lirası şeklinde olmuştur.

Halk Yatırım Menkul Değerler tarafından halka arz işleminin sonucuna ilişkin olarak 4 Aralık 2023 tarihinde KAP’ta gerçekleştirilen açıklamada halka arz edilen payların yüzde 10’luk kısmı Yurtdışı Kurumsal Yatırımcılara yüzde 70’lik kısmı Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar, %20’lik kısmı Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara satıldığı kaydedildi. Söz konusu halka arzda; Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara nihai tahsisat tutarının yaklaşık olarak 2,04 katı, Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara yaklaşık 10,82 katı, Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılara 1,50 katı oranında talep geldi.

Batı Ege GYO nun halka arzına 3,74 kat talep geldi!

Başarılı geçen halka arz sürecini değerlendiren Batı Ege GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada gerçekleştirdikleri halka arzın başarısının Türkiye’ye ve şirketimize olan güvenin göstergesi olduğunu söyledi.

Batı Ege GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Yatırımcıların göstermiş olduğu bu ilgi, ülkemize, ekonomimize ve şirketimize duyulan güveni ifade etmektedir” 

Açıklamasında Batı Ege GYO’nun başarılı performansını katlayarak sürdürmeyi hedeflediklerine değinen Batı Ege GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik, “Halka arz ile beraber Batı Ege GYO’nun öz sermayesini daha da güçlendirdik. Portföyümüzdeki arsalarda projeler geliştirecek ve yeni yatırımlarımıza yoğunlaşacağız, ilgi gösteren tüm yatırımcılara teşekkür ederiz.”

Yine verilen bilgilere göre şirketin paylarının BEGYO işlem kodu ile 8 Aralık Cuma günü Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlaması bekleniyor. 

Batı Ege GYO kaç lot verdi? Batı Ege Gayrimenkul halka arz sonuçları açıklandı mı?

Batı Ege Gayrimenkul'un halka arzı başladı

Batı Ege GYO halka arz ne zaman? Talep toplama tarihleri belli oldu!


Geri Dön