28 / 04 / 2024

Batı Ege GYO'nun halka arzında talep toplama yarın başlıyor! 290 milyon TL'lik sermaye artırımı!

Batı Ege GYO'nun halka arzında talep toplama yarın başlıyor! 290 milyon TL'lik sermaye artırımı!

Batı Ege GYO, şirketin yüzde 35,53'ünü halka arz ederek 290 milyon TL sermaye artırımı gerçekleştirecek. Batı Ege GYO'nun halka arzında talep toplama yarın başlıyor. 



Sermaye Piyasası Kurulu onayıyla Batı Ege GYO halka açılıyor. Batı Ege GYO, şirketin yüzde 35,53'ünü halka arz ederek 290 milyon TL sermaye artırımı gerçekleştirecek. Batı Ege GYO'nun halka arzında talep toplama yarın başlıyor. Şirketin Denizli ve Ege bölgesinde gayrimenkul geliştirme faaliyetlerine devam edeceği kaydedildi.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Batı Ege GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik, "Şirketin yüzde 35,53'ünü halka arz edeceğiz" dedi.

Çelik, şirketin 290 milyon TL tamamen sermaye artırımı yöntemiyle halka arzını gerçekleştireceklerini belirtti.

Talep toplamaya 30 Kasım'da başlayacaklarını ve 1 Aralık'ta sonra ereceğini ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

Batı Ege GYO nun halka arzında talep toplama yarın başlıyor! 290 milyon TL lik sermaye artırımı!

"3 TL'den halka arz ediyoruz kısmet olursa. Batı Ege GYO şirketimizi 2014'te Denizli ve Ege bölgesinde gayrimenkul geliştirmek üzere kurduk. İlk işimiz Denizli'de, 228 bin metrekare arazi yatırımı yaparak başladık" 

Bu arazi üzerinde şu ana kadar 1100 küsur konut inşa ettiklerinin bilgisini veren Çelik, bunun 900 adetinin tamamlandığını kaydetti. Peojeye ilişkin bilgi veren Çelik, yaşam başladığını ve 290'a yakın konutun da yüzde 94,5'i şu anda tamamlanmış durumda olduğunu söyledi.

Projenin karma bir proje olduğu ve ticari alanları, sosyal alanları kapsadığını anlatan Çelik, "Bünyesinde alışveriş merkezi var. Uluslararası grosmarket faaliyet gösteriyor." dedi.

Projenin 8 bin metrekarelik alanına dikkati çeken Çelik, " Uluslararası ve yerel büyük markaları bünyesinde barından bir ticari alan kompleksi bulunuyor. Şirketimizin 290 milyon TL tamamen sermaye artırımı yöntemiyle halka arzını gerçekleştireceğiz." diye belirtti.

Halka arzdan gelen değerlerle şirketin içinde bulunduğu uzun ve kısa vadeli yükümlülükler ortadan kaldırılacak ve yüzde 94,5 tamamlanmış projenin bitirilmesinde kullanılacağı yorumunu yapan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

Batı Ege GYO nun halka arzında talep toplama yarın başlıyor! 290 milyon TL lik sermaye artırımı!

"Daha sonraki süreçlerde buradaki mevcut gayrimenkuller ve ticari alanlarda elde edilen kira gelirleriyle yeniden gayrimenkul geliştirme faaliyetleri sürdürülecek. Öte yandan şirketimizin bünyesinde 118 bin metrekarelik imarlı yaklaşık 1400 küsur konutluk arsası mevcut.

Bu arsa üzerinde de imarlı arsası bir kısmının üzerinde ruhsatları alınmış burada gene gayrimenkul geliştirme ve konut gayrimenkulleri ve diğer unsurları geliştirmeye devam edeceğiz. Fırsat oldukça Ege bölgesinde şirketimiz kendi alanında faaliyetlerine devam edecek."

Nilüfer Belediyesi'nden ticaret imarlı 3 arsa!

İkinci el araç fiyatları dibi gördü! Araç alacaklar dikkat: 2024'te ibre yine tersine dönecek!

 


Geri Dön