28 / 04 / 2024

Batman Kesmeköprü Köyü sakinleri kira ve çadırdan kurtuluyor!

Batman Kesmeköprü Köyü sakinleri kira ve çadırdan kurtuluyor!

5 sene önce Prof. Dr. Veysel Eroğlu-Ilısu Baraj Gölü altında kalan Kesmeköprü Köyü’nün yeni yerleşim alanında ilk konut yükseldi. 124 Haneli Kesmeköprü Köy Muhtarı İdris Dezen; "6 ay gibi kısa bir zamanda 165 dönümlük alana 124 konut inşa edileceğini söyledi.



5 sene önce Prof. Dr. Veysel Eroğlu-Ilısu Baraj Gölü altında kalan Kesmeköprü Köyü’nün yeni yerleşim alanında ilk konut yükseldi. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre 124 Haneli Kesmeköprü Köy Muhtarı İdris Dezen; "6 ay gibi kısa bir zamanda 165 dönümlük alana 124 konut inşa edilecek. Köylüler kira ve çadırdan kurtulacak” diye konuştu.

MODERN İKİ KATLI KONUTLAR

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Kesmeköprü sakinleri, 5 sene aradan sonra modern konutlara kavuşacak. Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’e bağlı Kesmeköprü köy sakinleri, geçmişte olduğu gibi yeni dönemde de Dicle Nehri’nin yakınında yaşamlarına devam edecek.

Batman Kesmeköprü Köyü sakinleri kira ve çadırdan kurtuluyor!

Söz konusu bölgede iki dönemdir muhtarlık yapan İdris Dezen, Prof. Dr. Veysel Eroğlu-Ilısu Baraj Gölü altında kalan eski köylerine alternatif olarak gösterilen 165 dönümlük alanın altyapı ve içme suyu şebeke çalışmalarının tamamlandığını dile getirdi. Çağdaş Özel'de yer alan habere göre köy yaşantısının senelerdir Dicle Nehri kıyısında geçtiğini dile getiren İdris Dezen; “Eski köyümüz Dicle Nehri’ne komşu konumdaydı. Şimdi de yeni köprüye komşu olduk. 165 Dönümlük alanda 2 katlı modern konutlar inşa edilecek. İki tip proje üzerinde durduk. Uzun zamandır köylülerin bir bölümü kirada, diğer kısmı da çadırda yaşıyordu” dedi.


İLK KONUT MUHTARIN 

Muhtar İdsis Dezen, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, konut yapımında köy sakinlerine yaklaşık olarak 1 milyon TL civarında kredi imkânı sunuyor. Kredi almak isteyenler yeni bütçe için 2024 yılını bekleyecek. Kredisiz konut inşa etmek isteyenler ise ruhsat işlemlerinden sonra konut yapımına başlayacak. Yeni köyün yerleşim alanında gerek altyapı gerekse de içme suyu konusunda destek olan ilgili kurum yetkililerine ve isteklerimizi eksiksiz bir şekilde yerine getiren Özel İdare Genel Sekreterine teşekkür ediyoruz. Köyde ilk konutun inşaatına ben başladım. Yaklaşık olarak 6 ay içinde konutlar bitecek. Köy sakinlerimiz, önümüzdeki sene hem kiradan kurtulacak hem de çadırlardan. Yeni köyümüz baraj havzası kenarında modern iki katlı konutlardan meydana gelecek.”
 

TOKİ Ordu Aybastı projesi yarın ihaleye çıkıyor! 

Beypazarı Belediyesi'nden başkentte satılık arsa!

Maltepe'de toprak kayması nedeniyle 5 katlı bina tahliye edildi!


Geri Dön