27 / 04 / 2024

Maltepe'de toprak kayması nedeniyle 5 katlı bina tahliye edildi!

Maltepe'de toprak kayması nedeniyle 5 katlı bina tahliye edildi!

İstanbul Maltepe'de, kentsel dönüşüm sebebiyle yıkılarak yeniden inşa edilen binanın temelinde toprak kayması yaşandı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre bu esnada yan taraftaki binanın bahçe duvarı da çökünce, tedbir amaçlı 5 katlı binada kalanlar boşaltıldı.



İstanbul Anadolu Yakası Maltepe'de, kentsel dönüşüm sebebiyle yıkılarak yeniden inşa edilen binanın temelinde toprak kayması meydana geldi. Söz konusu konu ile ilgili olarak verilen bilgiye göre bu esnada yan taraftaki binanın bahçe duvarı da çökünce, tedbir amaçlı 5 katlı binada kalanlar tahliye edildi.

Söz konusu Olay, İstanbul Anadolu Yakası Maltepe Çınar Mahallesi Manas Sokak üzerinde yaşandı. Olay ile ilgili olarak paylaşılan İddialara göre, Çınar Sokak üzerinde kentsel dönüşüme giren binanın temelinde toprak kayması meydana geldi. Bu esnada yan taraftaki 5 katlı binanın bahçe duvarı da çöktü.

Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika bilgilerine göre toprak kayması sebebiyle gelen sesleri duyan bina sakinleri korkuya kapılarak dışarı çıktı. Haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri geldi. İtfaiye ekiplerinin yaptığı incelemeler neticesinde binada kalanlar tedbir amaçlı tahliye edildi. Ekipler, söz konusu binanın girişine şerit çekerek tedbir aldı. 

Maltepe de toprak kayması nedeniyle 5 katlı bina tahliye edildi!

"EKİPLER TEDBİR AMAÇLI OLARAK BİNAYI BOŞALTMAMIZI İSTEDİ"

Boşaltılan binanın yöneticisi Tuncay Erkovan, "Arkadaki bina kentsel dönüşüme girdiği için yıkıldı. Yaklaşık olarak üç hafta önce de temeli kazıldı. Şimdi temel inşaatına başladılar fakat çok derin bir çukur olduğu için bizim apartmanın arkasındaki istinat duvarı, çevresinde bir dayanak kalmadığı için çöktü. Komşular da bu sesleri duymuşlar. Biz de gittik, baktık. Yetkilileri bilgilendirdik. Polis geldi, arkasından itfaiye geldi. Bir değerlendirme yaptı itfaiye ekipleri, tedbiren binayı tahliye etmemizi istediler. Şimdi şeritler çekildi. Otele gideceğiz’’ dedi.

MANİSA'DA DA 5 EV BOŞALTILMIŞTI

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde de kentsel dönüşüm projesinin başlatıldığı  2013. Sokak'ta gerçekleştirilen kazı çalışmaları nedeniyle heyelan riski tespit edilmesi ile 5 ev boşaltıldı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, bölgedeki kentsel dönüşüm sürecini başından beri takip ettiklerini belirterek, risk oluşturması nedeniyle 5 ailenin tahliye edildiğini açıkladı. 

Çelikten yapılan binalar depreme 8 kat daha dirençli!

Uzmanlardan son dakika deprem uyarısı! Fay hatları inceleniyor: İzmir, Söke, Aydın, Muğla, Manisa'ya dikkat! 

Evi, arsası, arazisi olanlar dikkat! Emlak vergisini kimler ödeyecek, kimler ödemeyecek? İşte vergi rehberi...


Geri Dön