27 / 04 / 2024

Batman OSB'ye iplik fabrikası inşa edilecek!

Batman OSB'ye iplik fabrikası inşa edilecek!

Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde üç yıl önce 500 kişinin çalıştığı tekstil fabrikasını açan Denizli’nin duayen tekstilcisi Osman Aydınlı, Batman’daki tesislerine bir yenisini daha ekliyor.



80 Dönüm arazinin tahsis edildiği Gamateks firması, Ortadoğu’ya yönelmek için de Batman’a 1500 kişinin çalışacağı iplik fabrikasının temelini atmanın hazırlığında. 


ARAZİ TAMAM, YATIRIM YOLDA

Tekstilin güvenilir markası Gameteks, üç yıl önce Batman OSB’de hayata geçirdiği 10 Milyon TL’lik yatırımın ardından şimdi de iplik fabrikasının temelini atmayı planlıyor. Organize Sanayi Bölgesi’nde 80 dönüm arazinin tahsis edildiğini belirten Gamateks Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydınlı; “Batman bizim için önemli bir şehir. Hedefimiz petrol şehrinden ihracaat yapmak. Yeni yatırımımızın altyapı çalışmalarını tamamladık. Batman’dan özellikle komşu ülkelere ihracaat yapmak daha kolay ve avantajlı olacağı için iplik fabrikasını Batman’a kurmayı uygun gördük. Denizli’de de kurabilirdik. Ancak Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin önerisi üzerine yatırımımızı Batman’a kaydırdık” dedi.     


BAYRAM SONRASI TEMELİ ATILACAK

İplik fabrikasının temelini kısa bir sürede atmayı planladıklarını ifade eden Aydınlı, sözlerini şöyle sürdürdü; “45 Yıl önce Batman’ı gördüğümde yatırımı burada düşündüm. Bugünlere kısmet oldu. Altyapı ve fizibilite çalışmalarını tamamladığımız iplik fabrikasını Batman OSB’deki mevcut tekstil tesisimizin bitişiğine yapacağız. Buradaki tesisimiz bir yere, Ortadoğu’daki mazağalarımızın bir halkası olacak. Önümüzdeki süreçte de Erbil’de de mağaza açmayı planlıyoruz. Tabi bu çalışmalarımız Gamateks markasıyla olacak.” 



Batman Çağdaş


Geri Dön