29 / 04 / 2024

Batman'da imar barışı başvuruları 25 bini geçti!

Batman'da imar barışı başvuruları 25 bini geçti!

Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan, Batman'da imar barışına 25 binden fazla başvuru geldiğini ifade ederek vatandaşları ‘yapı kayıt belgesi’ bedelini 31 Aralık 2018 tarihine kadar yatırması gerektiği konusunda uyardı.



Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan, imar barışına 25 binden fazla başvuru yapanların  ‘yapı kayıt belgesi’ bedelini 31 Aralık 2018 tarihine kadar yatırmasının gerektiğini hatırlattı. Özkan, “Para yatırmayanlara kayıt belgesi verilmeyecek” diye konuştu.

Batman Çağdaş Gazetesi'nde yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan, Batman ve ilçelerinde imar barışı yasasından yararlanmak isteyenlerin sayısının 25 bini geçtiğini kaydetti.

İmar barışı yasasına 31 Aralık 2018’de bitecek. Yapı kayıt belgesinin 31 Aralık 2017 tarihinden önceki yapılar için verildiğini söyleyen Özkan, şu açıklamalarda bulundu: “Batman, imar barışında Türkiye genelinde başvuru yoğunluğu olarak 50. Sırada. Vatandaşların bu ayın sonuna kadar müracaatlarını yapabilmeleri için son tarih. Ayrıca önemli bir sorun da kayıt belgesi bedelini de yine bu ayın sonuna kadar yatırmaları gerekiyor. Aksi takdirde müracaatta bulunanların başvurusu geçersiz olacak. Bu nedenle vatandaşları yıl sonuna kadar kayıt bedelini ödemeleri gerekiyor.” 


Geri Dön