29 / 04 / 2024

Batman'da terörden etkilenen bölgelerde lüks villalar inşa ediliyor!

Batman'da terörden etkilenen bölgelerde lüks villalar inşa ediliyor!

Batman kırsalında geçmiş yıllarda teröristlerin saldırıları nedeniyle tahrip edilen toprak evlerin yerine lüks villalar inşa ediliyor.



Batman'da geçtiğimiz yıllarda terör nedeniyle tahrip olan bölgelerde nei konutlar yükseliyor.. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  engebeli arazileri tarım alanlarına dönüştürerek ekonomiye kazandırıyor, toprak evlerinin yerine modern villalar inşa ediyor.

Atıl araziler tarıma açılıyor

Gercüş İlçe Tarım ve Orman Müdürü Metin Kaplan, yaptığı açıklamada geçmişte güvenlik ve farklı sebeplerden dolayı birçok vatandaşın yaşadığı toprakları terk ettiğini dile getirdi. Başarılı operasyonlar sonrasında vatandaşların köylerine döndüğünü dile getiren Kaplan, dönüşle beraber eski tarım arazilerinin işlevsel hale geldiğini ve atıl arazilerin ıslah edilerek tarıma kazandırıldığını belirtti.

Batman da terörden etkilenen bölgelerde lüks villalar inşa ediliyor!

İllerdeki yaşam köylere taşındı

Gercüş ilçesinin Bağözü köyü muhtarı İdris Yıldız ise 1990'lı yıllarda terör saldırıları sebebiyle köylerinin tahliye edildiğini, Köye Dönüş Projesi kapsamında birçok kişinin geri döndüğünü söyledi. Devletin her türlü desteği sağladığını dile getiren Yıldız, "Dönen vatandaşlar batı illerinde gördükleri hayatı köye taşıdı. Köydeki yaşam standartları yükseldi." dedi.

Doruk köyünde yaşayan Yunus Kalkan da emekli olduktan sonra köyüne döndüğünü, boş kalan arazileri yeniden tarıma kazandırmak için çalıştıklarını ifade etti.

Batmanlı emeklilerden konut inşası için arsa talebi! 


Geri Dön