03 / 05 / 2024

Bayındır'da kaplıca ile turizm atağı!

 Bayındır'da kaplıca ile turizm atağı!

Bayındır Belediyesi, Ergenli Mahallesi'nde yer alan Ilıcaların işletmesini devralmasının ardından tesislerdeki çalışmalarını bitirdi. İlk misafirler kaplıcalara gelmeye başladı. Belediye kimsenin mağdur olmaması için elini çabuk tuttu.



Bayındır Belediyesi, Ergenli Mahallesi'nde yer alan Ilıcaların işletmesini devralmasının ardından tesislerdeki çalışmalarını bitirdi. İlk misafirler kaplıcalara gelmeye başladı. Önceki rezervasyonları da değerlendiren belediye kimsenin mağdur olmaması için elini çabuk tuttu. Bölgedeki 22 odalı işletmenin tüm faaliyetlerini organize eden Bayındır Belediyesi, öncelikle odaların temizliğini sağlarken daha sonra da konfor için televizyonlar yerleştirildi. 

İzmir'de kapanan özel İdare'den devralınan ilk tesis olan kaplıcalar sağlık turizmi açısından büyük önem taşıyor. 22 odalı işletmede kullanılan su 54 derecelere ulaşırken, debisi ise 50 İt/sn olarak tespit edildi. Ilıcalar'ın devri konusunda büyük uğraş veren Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli; "Köylülerin dayanışma içerisinde inşa ettikleri bu değer yine köylülerin oldu. Biz sadece halkımızın kazanç sağlaması için çalışıyoruz. Bir hekim olarak yıllarca halkımın sağlığı için çalıştım ve çalışıyorum. Böyle bir şifa kaynağının Bayındırlılar'ın hizmetinde kalması en çok beni mutlu etti. Bundan sonra Bayındır'da sağlık turizmini canlandıracağız" dedi. Bölgenin turizm gelişim bölgesinde yer aldığını, bunun da önemli bir fırsatı Bayındır'ın ayağına getirdiğini kaydeden Başkan Sesli, "Yapacağımız cadde düzenlemeleri ve konaklama alanları ile bölgenin cazibe alanı haline gelmesi için çalışacağız. 

Pazar yerinde satış yapan kadınlarımızın da bulundukları alanlara yeni düzenleme getireceğiz. Hep birlikte kendi öz malımıza sahip çıkacağız" dedi. 


Ege Telgraf 


Geri Dön