07 / 07 / 2024

Bayram ikramiyesi için şok tahmin! Bayram ikramiyesi 4 bin lira mı olacak?

Bayram ikramiyesi için şok tahmin! Bayram ikramiyesi 4 bin lira mı olacak?

Kurban Bayramı yaklaşırken emeklilere verilen ikramiyeye dair şok bir tahmin ortaya atıldı. İşte detaylar!



Ünlü ekonomist Ahmet Kurtuluş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidarda kalması durumunda bayram ikramiyelerinin bu sene de 3 bin ile 4 bin lira seviyesine yükseltileceğine dair önemli bir tahminde bulundu. Bayram ikramiyeleri bu sene 2000 liraya çıkarılmıştı.

CNN Türk'e değerlendirme yapan ekonomist Kurtuluş, en düşük emekli maaşının ise temmuz ayında 10 ile 11 bin lira arasında olacağını düşündüğünü belirtti.

Ekonomist Kurtuluş yapmış olduğu açıklamasında; “Bayram ikramiyeleri şu sıralarda geçtiğimiz sene itibari ile bin 100 TL üzerinden ödenmektedir. Bu çok uzun bir süredir ödenen bir rakamdı. Emekliler yaklaşık olarak 3 ile 4 yıldır bin 100 lira bayram ikramiyesi ödemesi alıyordu. Bu sene itibari ile yüzde 100’lik artışla 2 bin liraya çıkarılmıştı. Enflasyondaki artış göz önüne alındığı zaman bu rakam da yeterli görülmemektedir. Dolayısıyla seçim döneminde olduğumuz bu zaman içerisinde rakamın 3 bin ile 4 bin TL bandına yükseltileceği düşüncesindeyiz.

Emekli maaşı Temmuz ayında bu beklentinin karşılanacağı düşüncesindeyiz. En düşük emekli maaşının 10 bin TL ile 11 bin TL arasında belirleneceğini aktarıyoruz. Bu şekilde de asgari ücrete biraz daha yaklaşılmış olacaktır" şeklinde konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön